Καστοριά

Κοσμάς Βαρσάμης: “Ποιος θα το περίμενε…”

Ποιος θα το περίμενε ότι 1,5 μήνα μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής η ραγδαία δημοσκοπική του άνοδο θα ανάγκαζε τον Α. Τσίπρα να κάνει πρόταση μομφής….εμμέσως και στην ουσία σε αυτό.
Να του βάλει δήθεν διλήμματα.
Σε έναν κομματικό ανταγωνισμό των έως τώρα 2 πρώτων οι χωρίς έλεος τακτικισμοί στα πλαίσια ενός αέναου παιχνιδιού πολιτικής κυριαρχίας όπου οι άλλοι θεωρούνται το πολύ μπαλαντέρ ξάφνου το 3ο κόμμα εκτινάσσεται και απειλεί τον σημερινό δικομματισμό.
Εκλογές εν μέσω πανδημίας δεν είναι σωστό να γίνουν και η συζήτηση προ ημερησίας διάταξης για ζητήματα λειτουργίας του κράτους εν μέσω των έκτακτων συνθηκών που είχαμε θα μπορούσε κάτι να προσφέρει.
Ας είναι όμως…
Και ενώ στον πολιτικό ανταγωνισμό σε συμπαθούν πολύ όταν έχεις μικρή πολιτική ισχύ και δεν απειλείς κανέναν….(σε αγαπάνε αλλά δεν σε παντρεύονται όπως έλεγε ο αείμνηστος Λ.Κύρκος) όταν αρχίζεις να δυναμώνεις προκαλείς αντανακλαστικά και στην κυβέρνηση και στην έως τώρα αξιωματική αντιπολίτευση.
Η αξιωματική αντιπολίτευση δια της πολύ συμπάθειας που τρέφει στο Κίνημα Αλλαγής επικαλείται Προοδευτική διακυβέρνησης και βάζει δήθεν διλήμματα υπερψήφισης πρότασης μομφής. Η δε κυβέρνηση σιγά σιγά αρχίζει και αυτή να χτίζει μελλοντική γραμμή έναντι ταυτίζοντας το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ουσία είναι ότι στην 3ήμερη συζήτηση στην Βουλή η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να δείξει την ωριμότητα της πολιτικής δύναμης που μεγαλώνει.
Προφανώς στην ουσία δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπερψηφίσει την πρόταση με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες αναδυκνύοντας ταυτόχρονα την σοβαρή πολιτική πρόταση μιας ήρεμης δύναμης και την προοπτική ανατροπής του πολιτικού σκηνικού.

Back to top button