Κόσμος

Η Τζόνι Μίτσελ ακολουθεί το παράδειγμα του Νιλ Γιάνγκ και αποσύρεται από το Spotify

Η τραγουδίστρια της κάντρι Τζόνι Μίτσελ ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, πως αποσύρει τη μουσική της από το Spotify, όπως είχε κάνει νωρίτερα ο Νιλ Γιάνγκ, εξαιτίας «ψεμάτων» που συνδέονται με την Covid-19 και διαδίδονται μέσω αυτής της πλατφόρμας streaming.

«Αποφάσισα να αποσύρω όλη τη μουσική μου από το Spotify», έγραψε στην ιστοσελίδα της η ερμηνεύτρια του «Big Yellow Taxi» υποστηρίζοντας τον θρύλο της φολκ-ροκ στη μάχη του εναντίον του podcast του δημοφιλούς και αμφιλεγόμενου αμερικανού παρουσιαστή Τζο Ρόγκαν.

«Ανεύθυνοι διαδίδουν ψεύδη που κοστίζουν τη ζωή σε ανθρώπους. Είμαι αλληλέγγυα στο ζήτημα αυτό με τον Νιλ Γιανγκ και με την παγκόσμια επιστημονική και ιατρική κοινότητα», εξήγησε η 78χρονη Καναδή, η οποία έχει στο Spotify 3,7 εκατομμύρια συνδρομητές.

Η σουηδική πλατφόρμα δεν έχει αντιδράσει.

Ο Νιλ Γιανγκ επιβεβαίωσε την Τετάρτη τη θεαματική απόφασή του να αποσύρει τη μουσική του από το Spotify.

Ο Αμερικανοκαναδός τραγουδιστής έχει 2,4 εκατομμύρια συνδρομητές και περισσότερους από έξι εκατομμύρια ακροατές το μήνα στο Spotify, που είναι η πρώτη παγκοσμίως πλατφόρμα μουσικής streaming. Όμως το podcast του Τζο Ρόγκαν, ένα αποκλειστικό περιεχόμενο της πλατφόρμας που συγκεντρώνει εκατομμύρια ακροάσεις, ήταν πρώτο στο Spotify το 2021.

«Το Spotify έχει γίνει ένας χώρος ενδεχομένως θανάσιμης παραπληροφόρησης για την Covid. Ψέματα που πωλούνται έναντι χρημάτων», είχε επισημάνει ο Νιλ Γιάνγκ, την κίνηση του οποίου χειροκρότησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο Τζο Ρόγκαν, του οποίου το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι με το Spotify υπολογίζεται σε 100 εκατομμύρια δολάρια, κατηγορείται ότι αποθαρρύνει τον εμβολιασμό μεταξύ των νέων και ότι προώθησε τη χρήση μιας μη εγκεκριμένης θεραπείας κατά του κορονοϊού, της ιβερμεκτίνης.

«Μπορούν να έχουν τον Ρόγκαν ή τον Γιάνγκ. Όχι και τους δύο», είχε τονίσει ο Νιλ Γιάνγκ, το τελευταίο άλμπουμ του οποίου, το «Barn», κυκλοφόρησε στα τέλη του 2021. Ο διάσημος τραγουδιστής τόνισε πως ελπίζει ότι και άλλοι καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Μέσω εκπροσώπου του, το Spotify εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρηση του Νιλ Γιάνγκ, υποστηρίζοντας πάντως ότι το ίδιο προέταξε την ισορροπία ανάμεσα «στην ασφάλεια των ακροατών και την ελευθερία της δημιουργίας».

ΑΠΕ

Back to top button