ΕκδηλώσειςΚαστοριάΚόσμος

Ο Λουκάς Σαμαράς στον κόσμο των NFT

Η γκαλερί Pace παρουσίασε τις χειμερινές κυκλοφορίες NFT του 2022 ως μέρος του προγράμματος για το Pace Verso, τον κόμβο της γκαλερί για έργα Web3.

Το Pace Verso, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021, αντανακλά τη δέσμευση της γκαλερί να υποστηρίζει τις προηγμένες πρακτικές στούντιο των καλλιτεχνών εντός και εκτός του προγράμματός της. Η πλατφόρμα διευθύνεται από τη διευθύντρια διαδικτυακών πωλήσεων Christiana Ine-Kimba Boyle και οι πρώτες παρουσιάσεις της έδωσαν έμφαση στα NFTs των Λουκά Σαμαρά, Glenn Kaino και των καλλιτεχνών DRIFT Lonneke Gordijn και Ralph Nauta με τον Don Diablo.

Το επερχόμενο πρόγραμμα Pace Verso θα παρουσιάσει NFT από τον Σαμαρά και τον Zhang Huan. Η παρουσίαση από την γκαλερί αυτών των ψηφιακών έργων τέχνης που αγγίζουν τα όρια, ευθυγραμμίζεται με την ιστορία της στην προαγωγή καινοτόμων, τεχνολογικά εμπλεκόμενων καλλιτεχνών.

Στις 26 Ιανουαρίου, η δεύτερη σειρά NFT της γκαλερί προέρχεται από τη σειρά XYZ του Λουκά Σαμαρά θα είναι διαθέσιμη στο Pace Verso. Τα ψηφιακά έργα τέχνης της τελευταίας σειράς τιμολογούνται στα 20.000 δολάρια το καθένα. Κάθε NFT συνοδεύεται από μια φυσική εκτύπωση 11 x 17 ιντσών σε κορνίζα. Τα έργα αυτά φέρουν ημερομηνία 2012/2021 για να αντικατοπτρίζουν την αρχική τους μορφή και τη μεταγενέστερη μετατροπή τους σε NFTs.

Ο Σαμαράς θεωρείται πρωτοπόρος της φωτογραφίας και της ψηφιακής τέχνης. Οι πρώιμοι χειρισμοί του στις Polaroids και οι φανταστικοί πειραματισμοί του με τα ψηφιακά μέσα τον τοποθέτησαν στην αιχμή της δημιουργίας εικόνων. Η σειρά XYZ του καλλιτέχνη περιλαμβάνει τέσσερα έργα που δημιουργήθηκαν μεταξύ 2010 και 2012 και απεικονίζουν ζωντανές, ψυχεδελικές αφαιρέσεις.

lifo.gr

Back to top button