ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Φίλιππος Τσαχτσίρας: Από την Καστοριά στον Άρη, με ταβάνι τον… ουρανό! (αφιέρωμα)

Γενέθλια έχει σήμερα ο Φίλιππος Τσαχτσίρας, ο Καστοριανός παίκτης του Άρη και μέλος της Εθνικής Παμπαίδων και Παίδων, που γεννήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου του 2006

Αφιέρωμα από το basketplus.gr

Φαίνεται πως κάτι έχει ο… αέρας στη Δυτική Μακεδονία και δη στην Καστοριά, αφού αργά αλλά σταθερά “φροντίζει” να “τροφοδοτεί” το ελληνικό μπάσκετ με ταλέντα. Μετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που έγραψε τη δική του τεράστια ιστορία με την Εθνική, τον ΠΑΟ και τον Ηρακλή, έρχεται κάποια χρόνια μετά, ένας ψιλόλιγνος και “μακρύς” νεαρός να δηλώσει “παρών” σε αυτή τη βαριά κληρονομιά του τόπου του.

Ο λόγος για τον Φίλιππο Τσαχτσίρα, που ήδη στους πρώτους μήνες παρουσίας του στον Άρη, δείχνει ότι δεν ήταν άδικος ο “θόρυβος” γύρω απ’ το όνομα και το ταλέντο του, ούτε η επιμονή της διοίκησης των Ακαδημιών του συλλόγου να τον αποκτήσει από την Καστοριά.

Γεννημένος το 2006 και με ύψος, ήδη 2.04, ο Τσαχτσίρας είναι ένα παιδί που φαίνεται στο γήπεδο ότι έχει πλούσιο μέλλον, ότι έχει δυνατότητες και άλλωστε γι’ αυτό είναι μέλος των Εθνικών ομάδων και χαίρει της εκτίμησης των προπονητών αλλά και των αντιπάλων του.

Ο Φίλιππος συμμετείχε με τον Άρη στο πρόσφατο Rising Stars U18 αν και 16 ετών, είναι μέλος της Εθνικής Παμπαίδων και Παίδων, μέλος της μικτής ΕΚΑΣΚΕΜ όσο ήταν στην Καστοριά, ενώ στις 6/11/2021 πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση κόντρα στο ΠΑΟΚ, σε έναν παιχνίδι που ήταν ντέρμπι για το πρωτάθλημα Παίδων της ΕΚΑΣΘ. Πιο συγκεκριμένα είχε 44 πόντους, 29 ριμπάουντ και 7 κοψίματα!

Σε 3 παιχνίδια για το Rising Stars U18 (με παίκτες 2 χρόνια μεγαλύτερους του!) είχε κατά μέσο όρο 16,3 πόντους και 6,3 ριμπάουντ. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του πιο αναλυτικά:

Ο ίδιος και η οικογένεια του παραμένουν προσγειωμένοι, άλλωστε μιλάμε για ένα παιδί 16 ετών, που μόνο με σκληρή δουλειά και συγκέντρωση μπορεί να δικαιώσει όλους όσους τον πιστεύουν και τον στηρίζουν.

Κάτι που στην περίπτωση του Άρη ισχύει με όλα τα παιδιά που είτε ήταν ήδη στον Σύλλογο, είτε ήρθαν φέτος, “πλαισιώνοντας” έτσι τη νέα φιλοσοφία που διέπει την Ακαδημία του Άρη, την Aris Elite Basketball Programme, με πλήρη στήριξη στο ταλέντο τους, με καταρτισμένους προπονητές και ειδικούς σε όλους τους τομείς “υποστήριξης” μιας ομάδας.

 

 

 

Back to top button