ΓούναΚαστοριά

Γιώργος Διγκόλης: Πιστεύω πως ήρθε η ώρα οι απασχολούμενοι με τη γουνοποιία να μετατρέψουν την απειλή σε ευκαιρία!

“Ο οίκος Dolce&Gabbana ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνα ζώων σε όλες τις συλλογές του από φέτος και ότι θα αρχίσει τη χρήση οικολογικής τεχνητής γούνας.”Άλλο ένα μεγάλο όνομα του χώρου της μόδας, μετά τα brands Armani, Gucci, Prada και Moncler, πήρε θέση ενάντια στη χρήση φυσικών γουνοδερμάτων στην κατασκευή ενδυμάτων.
Οι εκπρόσωποι των γουνοποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής μας όπως και το εργατικό δυναμικό που ασχολείται με τη γουνοποιία, θεωρούν αυτές τις τοποθετήσεις των οίκων μόδας ως επιβλαβείς ενέργειες και απειλές για τον κλάδο.
Πιστεύω πως ήρθε η ώρα, οι απασχολούμενοι με τη γουνοποιία στην περιοχή (επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στον κλάδο) να αλλάξουν τρόπο σκέψης και να μετατρέψουν την απειλή σε ευκαιρία!
Δεν είναι τυχαίο ότι οι γουνοποιοί της περιοχής μας θεωρούνται από τους κορυφαίους τεχνίτες παραγωγής ενδυμάτων από φυσικά γουνοδέρματα στον κόσμο και πως οι γουνεμπορικες επιχειρήσεις μας θεωρούνται από τις καλύτερες στον κόσμο.
Πιστεύω πως όλοι θα αδράξουν την ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά τους και θα διαπρέψουν και στην κατασκευή ενδυμάτων και με οικολογικά τεχνητά δέρματα.

Ο οίκος Dolce&Gabbana σταματά να χρησιμοποιεί γούνα ζώων σε ενδύματα και αξεσουάρ

 

Back to top button