Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Έντονες αποδοκιμασίες στους εννέα συλληφθέντες (βίντεο)

Σκληρές αποδοκιμασίες δέχτηκαν οι εννέα συλληφθέντες για την δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη κατά την είσοδό τους στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια, ώστε να μην δημιουργηθούν επιπλέον επεισόδια κατά την άφιξη των συλληφθέντων.

Πολίτες που τους περίμεναν, όταν τους είδαν να βγαίνουν από το βανάκι της ασφάλειας, άρχισαν να φωνάζουν «δολοφόνοι, ντροπή σας», ενώ έριχναν πάνω τους διάφορα αντικείμενα.

Οι βασικοί ύποπτοι συνελήφθησαν χθες δυνάμει ενταλμάτων που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν υπήκοο Αλβανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο από τους οκτώ φέρονται να ταυτοποιούνται ως οι δολοφόνοι του 19χρονου. Γενετικά και δακτυλικά αποτυπώματά τους βρέθηκαν στο σκεπάρνι με το οποίο χτύπησαν τον Άλκη Καμπανό, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία.

Ακόμα, προέκυψε ταυτοποίηση ορισμένων από τους συλληφθέντες από γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε στα ρούχα του 19χρονου Άλκη και των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν από την επίθεση, δίχως πάντως η ζωή τους να διατρέξει κίνδυνο.

Στον ανακριτή ο 23χρονος κατηγορούμενος

Με σκυμμένο το κεφάλι φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο 23χρονος κατηγορούμενος με τη συνοδεία της ασφάλειας προσπαθούσε να εισέλθει όσο πιο γρήγορα γίνεται στο κτήριο. Πολίτες που βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια, φώναζαν «σκοτώστε τον».

Από στιγμή σε στιγμή θα περάσει την πόρτα του ανακριτή, ώστε να απολογηθεί. Ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ήδη του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή για ευρήματα που εντοπίστηκαν στον σύνδεσμο όπου ανήκει.

Δείτε φωτογραφίες από τα δικαστήρια:

Back to top button