ΑθλητικάΚαστοριά

«Φρένο» στο νικηφόρο σερί της Καστοριάς (ανάλυση του αγώνα)

«Φρένο» στο νικηφόρο σερί του ΑΣ Καστοριάς – άροσις έβαλε η Ακαδημία ΔΕΚΑ, η οποία στη πρεμιέρα του 2ου γύρου «άλωσε» το Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Διαμαντίδης» υποτάσσοντάς τον 69-76.

Του Νίκου Καραμανλή

Τούτη ήταν η 3η ήττα των «γουναράδων» στη σεζόν (7-3) και η 1η εντός Καστοριάς (4-1) που τους διατηρεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και σε απόσταση πλέον δύο βαθμών από την κορυφή.
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ
Η κακή συμπεριφορά στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού αλλά και η νευρικότητα στην επίθεση, κυρίως δε στο 1ο ημίχρονο, ήταν τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία τα οποία έγειραν από νωρίς την πλάστιγγα υπέρ της ΔΕΚΑ, και είχαν ως αποτέλεσμα να κυνηγούν οι Καστοριανοί το σκορ καθόλα τη διάρκεια του ματς.
Τα επιμέρους σκορ ανά δεκάλεπτο:
Α’ 14-20 | Β’ 19-24 | Γ’ 15-12 | Δ’ 21-20
Α’ Ημίχρονο: 33-44 | Β’ Ημίχρονο: 36-32
Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
Ο Ερμίρ Χότζα ηγήθηκε για ακόμη μία φορά των προσπαθειών του Α.Σ. Καστοριάς και με άλλη μία 20άρα, 23 πόντους με 1 τρίποντο για την ακρίβεια, έκανε τα πάντα για να φέρει «τούμπα» το ματς.
ΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ
Η «τριπλέτα» Ερμίρ Χότζα (23), Μιχάλης Βλάχος (15) και Χριστόφορος Τερσενίδης (10) βρήκαν διψήφιο αριθμό πόντων και τράβηξαν το κουπί των επιθετικών προσπαθειών των «γουναράδων».
ΤΟ «ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ» ΤΟΥ ΜΑΤΣ
ΣΤΑΣΗ “ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 10”
“Φρένο στο αήττητο σερί των έξι παιχνιδιών του Α.Σ. Καστοριάς και… χαμένη ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή”
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Η επόμενη μέρα φέρνει τον Α.Σ. Καστοριάς σε μια προσπάθεια ανασύνταξης και ανύψωσης ηθικού, με το ματς της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στους ουραγούς Γαλάζιους στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης να μπαίνει στο μικροσκόπιο των παικτών και του προπονητικού τιμ του συλλόγου. Ένα ματς «παγίδα» το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, ούτως σώστε να έρθει η νίκη – βάλσαμο που θα επουλώσει τις «πληγές» και θα αναπτερώσει το ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί. Και τι περιλαμβάνει αυτή; Άλλο ένα ντέρμπι, απέναντι στο Ναύαρχο Βότση.
ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ
Α.Σ. Καστοριάς – Ακαδημία ΔΕΚΑ 69-76
Τα δεκάλεπτα: 14-20, 33-44, 48-56, 69-76
Α.Σ. Καστοριάς (Καραταγλίδης): Χότζα 23 (1), Μπέγος 6, Παπαμαργαρίτης 6 (1), Βλάχος 15 (2), Τερσενίδης 10 (2), Παπαγεωργίου, Καλαϊτζίδης 2, Δαραβίγκας, Ξάνθης, Κορομπίλιας, Παντελίδης 2, Παπαδημητρίου 5 (1).
Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΑ
Οι σκέψεις και οι λέξεις αποτυπώνονται πολύ δύσκολα μετά από ήττες και τούτο συνέβη και σε ‘μένα. Παρότι δεν είμαι άμεσα συνδεδεμένος με την ομάδα και απέχω πολλά χιλιόμετρα μακριά από αυτή, δεν το κρύβω, πως παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του ματς από το Basket247, «ανέβασα» πολλούς σφυγμούς και η στεναχώρια μου με το πέρας της αναμέτρησης ήταν μεγάλη…
Μια ήττα που είναι δεδομένο πως… πέραν από εμένα έφερε κατήφεια και στεναχώρια και στο Καστοριανό συγκρότημα, αλλά επ’ ουδενί δε θα πρέπει να μπει ως ταφόπλακα στα όνειρά του. Το πρωτάθλημα άλλωστε έχει πολύ δρόμο ακόμα και ένα νέο αήττητο σερί, σε συνδυασμό «στραβοπατημάτων» των προπορευόμενων αντιπάλων, μπορεί να φέρει εκ νέου την ομάδα μας σε τροχιά τίτλου. Οφείλουμε όμως να αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά την κατάσταση και να αποδεχθούμε πως ο στόχος της κορυφής έχει απομακρυνθεί για τα καλά, καθώς η διαφορά των τριών νικών από την Ακαδημία ΔΕΚΑ, μιας και υστερούμε σε περίπτωση ισοβαθμίας, δύσκολα καλύπτεται, οπότε η κατάληψη της δεύτερης θέσης θα πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος που υπό προϋποθέσεις (βλ. ανακατατάξεις κατηγοριών) μπορεί στο τέλος της σεζόν να δώσει εισιτήριο ανόδου. Ένας στόχος εξίσου δύσκολος που απαιτεί πολύ προσπάθεια, πόσο μάλλον δε όταν στο «κόλπο» έχει μπει και ο Αριστοτέλης Φλώρινας μετά τη σπουδαία προχθεσινή νίκη του κόντρα στο μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Ναύαρχο Βότση.

Kastoras Basketball

Back to top button