Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ο εορτασμός του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη στο Κωσταράζι (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στον Άγιο Δημήτριο Κωσταραζίου η μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη,  όπου φυλάσσεται μέρος των ιερών λειψάνων του στον  Ιερό Ναό.

Της ιεράς ακολουθίας του όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Καλλίνικος, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά από την ημέρα της ενθρόνισής του την τοπική κοινότητα.

Στην Θεία Λειτουργία ιερούργησαν δίπλα στον νέο Μητροπολίτη, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου π. Δημήτριος, ο ιερέας της ενορίας Γέρμα π. Γεώργιος και ο ιερέας της ενορίας Μηλίτσας π. Απόστολος.

Στον Άγιο Δημήτριο παρευρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Στέφανος Λαμπίδης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μια μικρή δεξίωση προς τιμήν του Μητροπολίτη Καστορίας στην αίθουσα εκδηλώσεων πλησίον του Ναού, όπου εκεί εκπρόσωποι του Δημοτικού Σχολείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου και του Συλλόγου Γυναικών ”Διαμαντόνυφη” είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν ”Άξιος και καλή δύναμη” στον νέο Ποιμενάρχη και να του χαρίσουν κάποια συμβολικά δώρα.

*Στην αρχική φωτογραφία ο Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Καλλίνικος μαζί με τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου π. Δημήτριο Συκόπουλο, μπροστά από την προτομή του Κωσταραζινού εθνομάρτυρα Αρχιμανδρίτη Άνθιμου Γιοβανόπουλου.

Back to top button