Ελλάδα

Η ώρα της κρίσης για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο – Ξεκινά σήμερα η δίκη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον  Στάθη Παναγιωτόπουλο, καθώς σήμερα ξεκινά η δίκη του γνωστού πρώην παρουσιαστή των «Ράδιο Αρβύλα», για την υπόθεση με την ανάρτηση βίντεο ερωτικού περιεχομένου με την πρώην σύντροφό του χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Η δίκη θα διεξαχθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, βέβαια, εφόσον η κατηγορία έχει μετατραπεί σε κακούργημα και το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ως αναρμόδιο, αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση σε Κακουργιοδικείο σε νέα ημερομηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος έχει κλείσει τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλο αυτό το διάστημα έχει περιορίσει τις μετακινήσεις του στη Θεσσαλονίκη και φέρεται να περνάει τον περισσότερο χρόνο του μέσα στο σπίτι.

Την ίδια ώρα, φίλοι και παλιοί συνεργάτες του, αναρωτιούνται για τη στάση που έχει κρατήσει έως τώρα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μετά τις εις βάρος του αποκαλύψεις.

«Κυκλοφορεί ελεύθερος, βγαίνει έξω, συνεχίζει τη ζωή του, ψάχνει την επόμενη κίνησή του, για δουλειά, για το οτιδήποτε. Εγώ πιστεύω ότι ο Στάθης το ‘χει αφήσει στην άκρη. Τουλάχιστον απ’ αυτά που καταλαβαίνω απ’ τη συμπεριφορά του.  Εγώ θα αισθανόμουν ντροπή. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ο Στάθης, μετά απ’ όλο αυτό που περιμένει μια δίκη, πώς μπορεί να είναι τόσο ήρεμος» δήλωσε ο Θοδωρής Μαυρόπουλος, πρώην συνεργάτης του παρουσιαστή.

Λύνει τη σιωπή της η πρώτη κοπέλα που κατήγγειλε τον Παναγιωτόπουλο – «Είμαι αγχωμένη»

Η 30χρονη κοπέλα, που πρώτη τον κατήγγειλε, λίγο πριν αρχίσει η δίκη κάνει έκκληση με εξώδικό της να προστατευτεί από τα ΜΜΕ, ζητώντας να μην προβληθεί το πρόσωπό της, ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται ο διασυρμός της, αφού τα βίντεό της κυκλοφορούν ακόμα στο διαδίκτυο.

“Παραμένει σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αφού δεν έχει αλλάξει κάτι γι’ αυτή”, αναφέρει η δικηγόρος της, Σταυρούλα Πρίλη. Όπως λέει δεν θέλει να αποκαλυφθεί η ταυτότητά της γιατί θέλει να προστατέψει άτομα από το φιλικό και οικογενειακό της περιβάλλον επειδή δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για την υπόθεση.

«Είμαι αγχωμένη για το επερχόμενο δικαστήριο παρόλο που έχω προετοιμαστεί αρκετό καιρό, από τον Σεπτέμβρη που περίμενα να εκδικαστεί η υπόθεση. Είμαι αγχωμένη που πρέπει να αντικρίσω τον άνθρωπο που μου έκανε όλα αυτά. Είμαι αγχωμένη και για τους δημοσιογράφους που θα περιμένουν απέξω και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να διαχειριστώ και φοβάμαι πάρα πολύ καθώς προσπαθώ να προστατέψω την ανωνυμία μου όλο αυτό τον καιρό», είπε αρχικά η 30χρονη.

Η 30χρονη είπε πως αυτό που της συνέβη είναι ένα σοβαρό αδίκημα το οποίο της έχει προκαλέσει μεγάλη ηθική βλάβη.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Όλα ξεκίνησαν από καταγγελία στα social media, σύμφωνα με την οποία ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έχει κατηγορηθεί από πρώην σύντροφό του πως κυκλοφόρησε σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου γυμνές φωτογραφίες της χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της.

Όπως αναφέρει η δημοσίευση, ο παρουσιαστής και η κοπέλα γνωρίστηκαν στην Αλόννησο, όπου ο Στάθης Παναγιωτόπουλος διατηρεί εξοχική κατοικία. Αφού χώρισαν, ο δημοσιογράφος προχώρησε στη δημοσίευση τριών βίντεο και 300 φωτογραφιών της, χωρίς την έγκρισή της, σε διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Αν και η ίδια του ζήτησε πολλάκις να κατεβάσει το υλικό, δεν το έπραξε.

Η κοπέλα κινήθηκε νομικά και κατέθεσε μήνυση εναντίον του, εκείνος προσπάθησε να την προσεγγίσει ξανά, ζητώντας της όχι μόνο να τον συγχωρέσει, αλλά και να τον παντρευτεί. Λίγες ημέρες μετά και αφού εκείνη δέχτηκε να τα βρουν εξωδικαστικά, ανέτρεψε την πρότασή του και της είπε πως σκοπεύει να παντρευτεί μία άλλη γυναίκα, κόβοντας κατ’ αυτόν τον τ

Ήταν Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 όταν οι «Ράδιο Αρβύλα» ανακοίνωσαν την απομάκρυνση του Στάθη Παναγιωτόπουλου από την εκπομπή, μετά τις διαδικτυακές αποκαλύψεις ότι έχει δημοσιεύσει υλικό με σεξουαλικό περιεχόμενο σε γνωστή ιστοσελίδα πορνογραφίας, με πρωταγωνίστρια πρώην σύντροφό του, παρά τη θέλησή της.

Δέκα ημέρες αργότερα, στις 22 Δεκεμβρίου, ο γνωστός παρουσιαστής παραδόθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενώ από την πλευρά του ο εισαγγελέας άσκησε στον παρουσιαστή ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Παναγιωτόπουλος: Ζητώ συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μετά τις καταγγελίες εις βάρος του και την απομάκρυνσή του από το Ράδιο Αρβύλα, προέβη σε μια γραπτή δήλωση ζητώντας «συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς του» από το πρόσωπο που προσέβαλε αλλά και από τους συναδέλφους του στην εκπομπή που συμπαρουσίαζε, οι οποίοι, όπως αναφέρει, δεν είχαν γνώση για την υπόθεσή του.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση:

«Έκανα μια απαράδεκτη πράξη, εις βάρος ενός ανθρώπου που δεν με είχε βλάψει. Έκανα την πράξη αυτή υπό την επήρεια κακής συγκυρίας στη ζωή μου, χωρίς καμία πρόθεση να βλάψω, να προσβάλλω ή να ζημιώσω κανέναν. Ήταν μια τεράστια απερισκεψία, η χειρότερη που έχω κάνει ποτέ και αντιμετωπίζω τις συνέπειες. Το μετάνιωσα πικρά και ειλικρινά, μάλιστα δεν περνάει ούτε μια μέρα έως και σήμερα που να μην το μετανιώνω. Ζήτησα συγγνώμη από το εν λόγω πρόσωπο και επανόρθωσα εμπράκτως χωρίς να θεωρώ ότι η μεταμέλειά μου εκμηδενίζει την απαξία της πράξης μου. Τώρα ζητώ συγγνώμη και δημοσίως. Επίσης, ζητώ συγγνώμη από τους φίλους-συναδέλφους μου στην εκπομπή που συμπαρουσιάζω, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για το ατόπημά μου αυτό, και τους έφερα σε πολύ δύσκολη θέση. Στο εξής απέχω από την εκπομπή θέλοντας να τους απαλλάξω από αυτή τη δύσκολη θέση. Μεταμελήθηκα ειλικρινά, και δεν μπορώ παρά να ζητήσω για άλλη μια φορά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου από το πρόσωπο που προσέβαλα».

Ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες εις βάρος του, όπου ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία ότι το 2019 ανήρτησε οπτικοακουστικά υλικά από προσωπικές στιγμές του με τη δεύτερη πρώην σύντροφό του που του έκανε μήνυση. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι δημοσιοποίησε τα εν λόγω βίντεο την περίοδο 2014-15 και παράλληλα υποστήριξε ότι στη συνέχεια τα διέγραψε.

«Αισθανόμουν πως εκείνη την εποχή ήθελα μία σεξουαλική διέγερση με την ανάρτησή τους. Όλα τα βίντεο που αναρτήθηκαν ήταν το 2014 με 2015. Ένιωθα μία διέγερση διαβάζοντας τα σχόλια στις αναρτήσεις. Τώρα το σκέφτομαι και πικραίνομαι». «Δηλώνω ότι έχω μετανιώσει για τις πράξεις μου και δεν έχω κάνει τίποτα άλλο. Ζητώ συγγνώμη», είπε.

thesstoday.gr

 

Back to top button