Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Αναστασία Λιάπη: Όλα μέσα μου είναι εικόνες και μετά γίνονται λέξεις

Αναστασία Λιάπη: Όλα μέσα μου είναι εικόνες και μετά γίνονται λέξεις

Χαρισματική και πολυτάλαντη, η Αναστασία Λιάπη πετάει με τις Εκδόσεις Υδροπλάνο και παρουσιάζει στο κοινό το νέο της βιβλίο. Στο παρά πέντε της παρουσίασης του “Κρυμμένες αλήθειες στον καμβά”, η αγαπημένη μας δημιουργός δέχτηκε να συστηθεί στο αναγνωστικό κοινό του ewoman. Την ευχαριστούμε θερμά.

Συνέντευξη στη Στεύη Τσούτση

Νέο βιβλίο, νέο ταξίδι. Μίλησέ μας για τη νέα σου πτήση με το Υδροπλάνο.

Το Υδροπλάνο με δέχτηκε από τα πρώτα γραπτά που είδε και τα αγκάλιασε σαν δικά του παιδιά. Μα γιατί βάζω το σαν, δικά του είναι. Το Υδροπλάνο τους  έδωσε μορφή, εικόνα , ήχο και τώρα βρίσκονται στα ράφια των βιβλιοπωλείων . Καθετί νέο μας χαρίζει διαφορετικά και μοναδικά συναισθήματα , έτσι και εγώ  τώρα νιώθω πολλά και μπερδεμένα συναισθήματα στο νέο μονοπάτι που χάραξα , αλλά θα εμπιστευτώ το ένστικτο,  θα κλείσω τα μάτια όπως κάνω  όταν είναι να γράψω κάτι και  θα απολαύσω το ταξίδι. Ελπίζω να το απολαύσουν και οι αναγνώστες.

5

Είσαι ένας άνθρωπος που αγαπάς τις τέχνες. Τι είναι αυτό που σε έλκει στη συγγραφή;

Η συγγραφή είναι ο τρόπος για να εκφραστώ. Από μικρή δυσκολευόμουν με τον λόγο, έτσι βρήκα τρόπο έκφρασης μέσα από την φωτογραφία , την ζωγραφική και τη  γραφή .

Πόσο επηρεάζει η φωτογραφική ματιά σου τις ιστορίες σου;

Στο έπακρο αφού όλα μέσα μου είναι εικόνες και μετά γίνονται λέξεις.

2

Ποια είναι η Αναστασία; Τι την εκφράζει, τι την ενεργοποιεί, τι την θυμώνει, τι την απογειώνει; Υπάρχει κάποιο βιβλίο που να καθόρισε την κοσμοθεωρία σου;

Μια παραμυθού που πιστεύει στις νεράιδες , τις μάγισσες , τα ξωτικά και άλλα πλάσματα φανταστικά . Με εκφράζει  να γράφω , να φωτογραφίζω , να ζωγραφίζω  και όλα αυτά μαζί και το καθένα χωριστά με ενεργοποιούν, με θυμώνουν, με απογειώνουν, με κάνουν να ζω. Όλα τα βιβλία με κάνουν να βλέπω λιγάκι διαφορετικά τον κόσμο .

Παρότι οι εποχές δυσκολεύουν τη συναναστροφή, έχεις κανονίσει κάποιες παρουσιάσεις για το νέο σου βιβλίο. Πού μπορεί το αναγνωστικό κοινό να σε συναντήσει;

Πάντα θέλω να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο για το μοίρασμα σκέψεων  και ελπίζω να τελειώσει πολύ  σύντομα αυτό που μας κρατά απόμακρους από τις επαφές και τις αγκαλιές.

ewoman.gr

 

Back to top button