ΑθλητικάΚαστοριά

Μπάσκετ: Στο Ιβανώφειο αγωνίζεται η Καστοριά

Αν υπήρχε η δυνατότητα στον Α.Σ. Καστοριάς – άροσις να ορίσουν οι ίδιοι την ημέρα του Κυριακάτικου (13/02) αγώνα στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης κόντρα στους ουραγούς Γαλάζιους (2-8), θα ήταν θαρρώ η περασμένη Δευτέρα, ακριβώς μία μέρα μετά την εντός έδρας ήττα από την Ακαδημία ΔΕΚΑ…
Του Νίκου Καραμανλή
Βλέπετε, η «πληγή» που άνοιξε τούτη η ήττα είναι μεγάλη, που για να γιάνει χρειάζεται άμεσα νίκη. Νίκη – γιατρικό, μετά το άδοξο τέλος του αήττητου σερί των 6 παιχνιδιών, της 3ης ήττας στη σεζόν (7-3), της πρώτης αποτυχίας στου «Δημήτρης Διαμαντίδης» των τειχών (4-1) και της απομάκρυνσης από την κορυφή κατά 2 βαθμών.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
Ο 18χρονος Ελληνοκύπριος πλέι μέικερ ύψους 1,84 μ. διεθνής Χάρης Γιανναράς, που από το 2019 ανήκει στον Ηρακλή, γιος του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Κύπρου Παναγιώτη Γιανναρά και μικρότερος αδερφός του Γιάννη με πλούσια καριέρα σε Ελλάδα (ΠΑΟΚ, Τρίκαλα) και Κύπρο (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Λάρνακας), δικαίως θεωρείτε ένα από τα πιο ελπιδοφόρα «κυανόλευκα» project. Ερρίκος Αϊμέκε, Χάρης Σαχμπατιάν, Μεσκούρης Ηλίας, Παγώνης Θανάσης, είναι επίσης παίκτες που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του «Γηραιού» και αξίζουν της προσοχής.
ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΑΤΣ
Οι 2 μόλις νίκες στις 10 πρώτες αγωνιστικές, η πρώτη στο Ιβανώφειο κόντρα στους Ίκαρους Γιαννιτσών (59-54) και η δεύτερη στην Πυλαία απέναντι στο Ανατόλια (55-71), φαντάζουν εξαιρετικά λίγες και έχουν βυθίσει στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα τους Γαλάζιους της Θεσσαλονίκης (θυγατρική ομάδα του Ηρακλή). Για να «ξεκολλήσει» λοιπόν, το «κάρο» από τη λάσπη, απαιτούνται νίκες, από ένα ρόστερ το οποίο αποτελείται κυρίως από νεαρούς αθλητές που σε ατομικό επίπεδο έχουν στόχο να αναδειχθούν και να ενταχθούν στον πατρικό Ηρακλή.
ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Απέναντι στην τελευταία του βαθμολογικού πίνακα ομάδα των Γαλάζιων, που κατέχει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (58,5 πόντους κατά μ.ό), που μετρά μόλις μία νίκη στο σπίτι της (1-4) και που αγνοεί το ροζ φύλλο από τις 12 του Δεκέμβρη, ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις καλείται να συνεχίσει το δικό του εκτός έδρας αήττητο σερί (3-0, από τις 7 του Νοέμβρη) και το θετικό εκτός Καστοριάς πρόσημο (3-2). Για να γίνει όμως τούτο οφείλει να μην υποτιμήσει τον αντίπαλο, να παρουσιαστεί σοβαρός καθόλα τη διάρκεια του ματς και να επιβεβαιώσει την αγωνιστική του ανωτερότητα. «Διπλό», που αν κατακτηθεί, θα φέρει ηρεμία πριν το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στο Ναύαρχο Βότση, ο νικητής του οποίου θα παραμείνει ζωντανός στη «μάχη» του τίτλου αλλά και θα τον θέτει φαβορί για την κατάληψη της 2ης θέσης.

Kastoras Basketball

Back to top button