Κόσμος

Μεξικό: Εκατοντάδες πουλιά πέθαναν σε μια στιγμή (βίντεο)

Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας, το οποίο καταγράφει την ακριβή στιγμή κατά την οποία τα ζώα πεθαίνουν επί τόπου, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση

Εκατοντάδες τσίχλες πέθαναν σε μια στιγμή και χωρίς προφανή λόγο, σε ένα βίντεο που καταγράφηκε στο Cuauhtémoc του Μεξικού. Οι κάτοικοι, οι οποίοι περπατούσαν ανάμεσα στα πτώματα των πουλιών στη συνέχεια, δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Αυτό συνέβη στις 7 Φεβρουαρίου στους δρόμους του Cuauhtémoc, Chihuahua. Εκατοντάδες πουλιά έπεσαν ταυτόχρονα, προς έκπληξη των κατοίκων γύρω στις 5 π.μ. Τα πουλιά, κιτρινοκέφαλες τσίχλες (Xanthocephalus) από τον Καναδά που έφτασαν για να περάσουν το χειμώνα στο Μεξικό, φάνηκε να πέθαναν ξαφνικά και χωρίς προφανή λόγο.
Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας, το οποίο καταγράφει την ακριβή στιγμή κατά την οποία τα ζώα πεθαίνουν επί τόπου, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στα κοινωνικά δίκτυα καθώς και κάθε είδους εικασίες για το τι μπορεί να συνέβη στα πουλιά και αν αυτό μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τους ανθρώπους.
Ο κτηνίατρος επισημαίνει ως πιθανές αιτίες την εισπνοή αερίου ή την ηλεκτροπληξία.
Οι αρχές, που ειδοποιήθηκαν από δεκάδες τηλεφωνήματα κατοίκων της περιοχής, πήγαν στο σημείο μαζί με κτηνίατρο-ζωοτεχνικό, ο οποίος έκανε έναν πρώτο οπτικό έλεγχο. Ο ειδικός υπέδειξε ότι τα πτηνά μπορεί να εισέπνευσαν τοξικά αέρια, τα οποία προκάλεσαν τον ακαριαίο θάνατό τους, αν και δεν απέκλεισε άλλες υποθέσεις, όπως ότι τα πτηνά μπορεί να επηρεάστηκαν από την υπερφόρτωση των ηλεκτρικών γραμμών στην περιοχή. Ελπίζεται ότι οι αυτοψίες που θα διενεργηθούν σε αρκετά από αυτά τα πτηνά θα ρίξουν φως στο τι πραγματικά τα προκάλεσε να καταρρεύσουν με αυτόν τον τρόπο.
Πηγή; Meteored
Σάκης Αρναούτογλου

Back to top button