Ελλάδα

Χειμερινή διανυκτέρευση στην κορυφή από το βουνό Βουτσικάκι (βίντεο)

Στις 9/1/2020 ανέβηκα στην κορυφή από το βουνό Βουτσικάκι (2154μ) για να διανυκτερεύσω και να βγάλω φωτογραφίες. Στόχος αυτής της ανάβασης ήταν να απολαύσω τη μαγική θέα που έχει η κορυφή και να χαθώ στα ατέλειωτα βουνά που ήταν σκεπασμένα με χιόνια και λουσμένα με του φεγγαριού το φως. Όταν έφτασα στην κορυφογραμμή, κατά την ανάβαση, είδα ένα τόσο μαγικό τοπίο και αποφάσισα να κάνω ένα βίντεο για να σας δείξω μια άλλη πλευρά της ζωής..

Η αλήθεια είναι ότι λόγω μη κατάλληλου εξοπλισμού, τα πλάνα που έβγαλα είχαν κάποια τεχνικά θέματα στο κομμάτι του ήχου γιατί δεν είχα κάλυμμα που κόβει τον αέρα καθώς και gimbal για την κάμερα για να έχω πιο σταθερά πλάνα κτλ. Κάποια από τα πλάνα που έβγαλα ήταν αυτά εδώ. Σε αυτό εδώ λοιπόν το βίντεο σας δείχνω πως ετοιμάζω το “κρεβάτι” μου για να κοιμηθώ.

Κάθε φορά, όταν πάω στα βουνά, ανεξάρτητα με το αν είναι καλοκαίρι ή χειμώνας, επιλέγω να κοιμηθώ πάνω στην επιφάνεια της κορυφής. Το καλοκαίρι απλά απλώνω τον εξοπλισμό μου στο έδαφος. Το χειμώνα, όταν έχει αρκετό χιόνι σκάβω μια τάφρο για να κοιμηθώ. Κάτι που θα το δείξω σε επόμενο βίντεο. Σε αυτό εδώ, μιας και είχε περάσει η ώρα, άπλωσα τον υπνόσακο μου και κοιμήθηκα πάνω στο χιόνι χωρίς να σκάψω τάφρο κτλ..

Για να μπορέσω όμως να σας μεταφέρω όλα αυτά τα αισθήματα της νύχτα, έβαλα την κάμερα μου να γράφει αυτό το βίντεο κάνοντας χρήση των ψηλότερων τιμών iso, 25.600-104.000 με στόχο να καταφέρω να καταγράψω το τοπίο που το φώτιζε το φως του φεγγαριού. Στο πλάνο φαίνεται η λίμνη Πλαστήρα, η πόλη της Καρδίτσας και των Τρικάλων, τα προάστια χωριά της Θεσσαλίας, τα φώτα από την Λάρισα, ο Όλυμπος, Ο Κίσσαβος καθώς και τα φώτα από τα αιολικά εργοστάσια που έχουν καταστρέψει τα βουνά που έχουν μπει.

Κωνσταντίνος Βασιλακάκος

Back to top button