Κόσμος

Η Βόρεια Κορέα συλλαμβάνει δασκάλα και μαθητές για «καπιταλιστικές» χορευτικές κινήσεις

“Η Ομάδα Επιθεώρησης Αντισοσιαλισμού” συνέλαβε μια 30χρονη δασκάλα χορού , που δίδασκε ξένους χορούς ντίσκο σε έφηβους μαθητές στο Yangji-dong της Πιονγκσόνγκ.
Κατά τη σύλληψη της δασκάλας χορού εκείνη την ημέρα, κατασχέθηκε  ένα  flash USB που περιείχε ξένα τραγούδια και βίντεο χορού  και είχε συνδεθεί σε μια τηλεόραση .
Οι έφηβοι μαθητές μάθαιναν πώς να χορεύουν μιμούμενοι τη χορογραφία στην οθόνη. Οι αρχές μετέφεραν τη δασκάλα  και όλους τους μαθητές στα κεντρικά γραφεία τους
Στα τέλη του 2020, η Βόρεια Κορέα ψήφισε τον δρακόντειο νόμο για την εξάλειψη της αντιδραστικής σκέψης και πολιτισμού, ο οποίος τιμωρεί τους πολίτες για μια μεγάλη ποικιλία αδικημάτων, που σχετίζονται κυρίως με την παρακολούθηση, διατήρηση ή διανομή μέσων από καπιταλιστικές χώρες, ιδιαίτερα από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ. ανώτατη θανατική ποινή για σοβαρούς παραβάτες.

Ο νόμος έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να τιμωρήσει τους οδηγούς επειδή βάφουν τα τζάμια του αυτοκινήτου τους, τους μαθητές που χρησιμοποιούν ομιλία και αργκό νοτιοκορεατικού τύπου και τώρα, δασκάλους χορού, για να διδάξουν στους νέους να μιμούνται τις κινήσεις ξένων ποπ σταρ.

 rfa.org

Back to top button