Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Δυτ. Μακεδονία: Απεργιακές κινητοποιήσεις, με συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και άλλου προσωπικού, με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και επιστροφή όλων των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας, ζητά  η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και  Κέντρων Υγείας Δυτ. Μακεδονίας (Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ) , η οποία ανακοίνωσε  την συμμετοχή της, στις απεργιακές κινητοποιήσεις  που θα πραγματοποιηθούν  την ερχόμενη εβδομάδα.

Με  το  σύνθημα  «ως εδώ, δεν πάει άλλο», η  Ένωση των Νοσοκομειακών γιατρών  στην Δυτ. Μακεδονία, ζητά την συμμετοχή όλων,  τόσο στην Πανυγειονομική απεργία  στις  23 Φεβρουαρίου, όσο και στο συλλαλητήριο για την προστασία του εισοδήματος και της υγείας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 26 Φλεβάρη,  στις  12 το μεσημέρι,  στο Δημαρχείο Κοζάνης,  σε κοινό συντονισμό με άλλα σωματεία και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας .

Οι Νοσοκομειακοί  γιατροί αντιτίθενται στα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» στη Δυτική Μακεδονία, με υποβάθμιση των νοσοκομείων της περιοχής, διεκδικώντας ουσιαστική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας  και των Νοσοκομείων, με  αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν Τριτοβάθμιο νοσοκομείο.

Σε  ανακοίνωση τους, υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων, ότι «έμειναν αβοήθητοι να προσπαθούν να αποκρούσουν το ένα μετά το άλλο πανδημικό κύμα, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό υποδομές και εξοπλισμό», ενώ –όπως  υποστηρίζουν- «τη στιγμή που αναφέρεται ότι αποκλιμακώνεται η πανδημία,  υπάρχουν  6653 ενεργά κρούσματα στην  Δυτική Μακεδονία,  με γεμάτες τις κλίνες covid 19 και μετατροπή σχεδόν όλων των Νοσοκομείων σε μονοθεματικά».

 ΕΡΤ   ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης

ertnews.gr

 

Back to top button