Ελλάδα

ellinikahoaxes: Δεν εστάλησαν τρόφιμα από τον Σκλαβενίτη στην 65χρονη που έκλεψε προϊόντα από σούπερ μάρκετ

Σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμοιράζεται ο ισχυρισμός ότι ο Σκλαβενίτης απέστειλε ένα βαν γεμάτο από τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης, στο σπίτι της γυναίκας που έκλεψε προϊόντα από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον Αττικής. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα: youweekly.gr, athensmagazine.gr, enimerotiko.gr, newsone.gr, libre.gr

Τι ισχύει

Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Σκλαβενίτη, μας γνωστοποιήθηκαν τα ακόλουθα:

Δεν αληθεύει, δεν έχουμε προβεί σε κάποια τέτοια ενέργεια. Όπως θα ξέρετε, η επιχείρηση έχει ένα δυνατό κοινωνικό πρόσωπο αλλά δεν προβαλλόμαστε και δεν έχουμε social media. Ακόμα και αν είχαμε κάνει κάτι τέτοιο, δηλαδή, δεν θα το προωθούσαμε και πόσω μάλλον με αυτόν τον τρόπο. Αυτή τη φιλοσοφία έχουμε από πάντα.

Σε σχετικές διορθώσεις προχώρησαν και ιστοσελίδες που είχαν εκ πρώτης κοινοποιήσει τον ψευδή ισχυρισμό, ύστερα από επικοινωνία με υπεύθυνους της εταιρείας.


Σε κάθε περίπτωση, η μήνυση σε βάρος της 65χρονης γυναίκας, και όχι “ηλικιωμένης” όπως αναφέρεται σε πλήθος δημοσιευμάτων, (η ηλικία επαληθεύτηκε από αστυνομικές πηγές), αποσύρθηκε.

Συμπέρασμα

Από τα ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι ουδέποτε εστάλη, με πρωτοβουλία της εταιρίας του Σκλαβενίτη, βανάκι με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι της γυναίκας που έκλεψε προϊόντα από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον Αττικής. Κατά συνέπεια, καθότι αναληθής, ο υπό εξέταση ισχυρισμός καταρρίπτεται.

 

Στέλιος Πουρνής

ellinikahoaxes.gr

Back to top button