ΑθλητικάΚαστοριά

Γ’ Εθνική: Τον Ναύαρχο Βότση υποδέχεται ο ΑΣ Καστοριάς

Μετά την περασμένη αγωνιστική υποχρέωση στη Θεσσαλονίκη κόντρα στους Γαλάζιους, την οποία έβγαλε εις πέρας, ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις φιλοξενεί αύριο Κυριακή (20/2, 17:00 στο Κλειστό), στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, τον Ναύαρχο Βότση.

Του Νίκου Καραμανλή

Ένα ντέρμπι με άρωμα κορυφής, με το νικητή αυτού να συνεχίζει να ελπίζει στην κατάκτηση της 1ης θέσης και της ανόδου αλλά και να το θέτει πρώτο φαβορί για τη 2η που υπό προϋποθέσεις μπορεί και δαύτη να δώσει «εισιτήριο» στη Β’ Εθνική. Μια σπουδαία λοιπόν αναμέτρηση στο «Δημήτρης Διαμαντίδης», με τους «γουναράδες» να καλούνται να επιστρέψουν στις εντός έδρας νίκες κόντρα στους δεύτερους «κυανόλευκους» που στο τελευταίο τους εκτός της Μίκρας ματς υπέστησαν ήττα στη γειτονική Φλώρινα από τον τοπικό Αριστοτέλη.
ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
▪️Ο 32χρονος γκαρντ Μιχάλης Γιαννακίδης (1.92 μ.) με σπουδαία καριέρα για μια 4ετία (2008-12) με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και νυν τιμ μάνατζερ του «Δικεφάλου του Βορρά».
▪️Ο 37χρονος Σαλονικιός γκαρντ – φόργουορντ και ένας από τους σπουδαιότερους σκόρερ των Εθνικών κατηγοριών Γιώργος Αποστολίδης (2.00 μ.), ο οποίος έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2013-14.
▪️Ο 38χρονος γκαρντ Γιάννης Δεμερτζής (1.93 μ.) με μεγάλη εγχώρια μπασκετική πορεία και συμμετοχή στην Α1 με τη Δόξα Λευκάδας (2016-17).
▪️Ο 24χρονος φόργουορντ Ανδρέας Καραγιαννάκης (2.00 μ.) ο οποίος προέρχεται από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ και έχει πλούσια εμπειρία από τα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΑΤΣ
Δύο ήττες μέχρι σήμερα έχει υποστεί ο σύλλογος της Καλαμαριάς, που επέστρεψε μετά από 38 ολάκερα χρόνια σε εθνικές κατηγορίες, και οι δύο από τον Αριστοτέλη Φλώρινας και για… τους προληπτικούς αλλά και τους λάτρεις της προϊστορίας, από τη στιγμή που και οι δύο έγιναν από ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας, μάλλον την Κυριακή θα ακολουθήσει άλλη μία, τούτη τη φορά από τον Α.Σ. Καστοριάς. Επειδή όμως τα ποιο πάνω δεν παίζουν μόνα τους μπάσκετ, για να κερδίσει κάνεις μια τόσο καλή, έμπειρη και ποιοτική ομάδα όπως ο Ναύαρχος Βότσης, που είναι άλλωστε η μοναδική που έχει επικρατήσει και μάλιστα εκτός έδρας της πρωτοπόρου Ακαδημίας ΔΕΚΑ, θα πρέπει να πραγματοποιήσει αψεγάδιαστη εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση καθόλα τη διάρκεια του ματς. Άλλωστε, οι 9 νίκες σε 11 ματς της ομάδας το ρόστερ της οποίας απαρτίζεται
ακόμα και με παίκτες που έχουν περάσει από την Α1 του ελληνικού μπάσκετ, αυτό προτάσσει.
ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Κόντρα στο δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Ναύαρχο Βότση (9-2), του πολύπειρου 53χρονου κόουτς Γιώργου Καραμουσαλίδη, που κατέχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (62,3 πόντους κατά μ.ό) και που μετρά μόλις μία ήττα εκτός Θεσσαλονίκης (4-1), ο 3ος Α.Σ. Καστοριάς – άροσις (8-3) καλείται να επιστρέψει στα νικηφόρα εντός Καστοριάς αποτελέσματα (4-1) και για να γίνει τούτο οφείλει να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης σε άμυνα και επίθεση. Ένα σπουδαίο λοιπόν ματς με το νικητή αυτού να παραμένει ζωντανός στη «μάχη» του τίτλου, αλλά και να το θέτει φαβορί για την κατάληψη της 2ης θέσης…

Kastoras Basketball

Back to top button