Ελλάδα

Μέτσοβο: Την συμβολή των Ηπειρωτών ευεργετών στην πατρίδα εξήρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την συμβολή των Ηπειρωτών ευεργετών στην πατρίδα, εξήρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το Μέτσοβο, τονίζοντας πώς οι πράξεις τους, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση την δύσκολη εποχή που διανύουμε.
Ειδικότερα μετά την συνάντηση της με τον δήμαρχο Μετσόβου, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων, υπογράμμισε: “Είστε σε έναν ευλογημένο τόπο, που η αξιοποίησή του έγινε με μεγάλο σεβασμό στην παράδοση. Η συμβολή των Ηπειρωτών ευεργετών είναι σημαντική, εξαιρετικό παράδειγμα στις δύσκολες εποχές που περνάμε. Μακάρι η πράξη τους αυτή, που οδήγησε ένα μικρό μέρος στην προκοπή, να βρει μιμητές και αλλού. Εσείς, σήμερα, έχετε μια καλή αφετηρία. Για την πρόοδο του τόπου ο τουρισμός είναι σίγουρα σημαντικός, δεν αποτελεί όμως τη μοναδική λύση, καθώς είναι σημαντική και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με τα προϊόντα της περιοχής, καθώς και η αξιοποίηση των παραδοσιακών τεχνών. Γι΄αυτό και το Μέτσοβο αποτελεί ένα σπουδαίο δείγμα βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρή κλίμακα”
Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», στο Ελληνικό Ιωαννίνων και θα μεταβεί στα Ιωάννινα, για να παραστεί στην πανηγυρική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2022».

 

Back to top button