ΑγροτικάΚαστοριά

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Καστοριάς: Οι αγρότες δεν είναι μόνοι τους ! 

Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καστοριάς στηρίζει τον αγώνα των  βιοπαλαιστών αγροτών, που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Οι μικρομεσαίοι αγρότες δε μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους,  αφού το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο, το ίδιο και οι ασφαλιστικές  εισφορές.

Ο ΕΛΓΑ σε περίπτωση ζημιάς δεν τους αποζημιώνει στο 100% και δεν  υπάρχουν κατώτατες τιμές που να τους εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση. Παλεύουν για να μείνουν στον τόπο τους, αγωνίζονται με το κεφάλι ψηλά,  κόντρα στις συκοφαντίες της κυβέρνησης που τους αποκαλεί “επαγγελματίες  διαδηλωτές”.

Γνωρίζουν ότι τα οξυμένα προβλήματα τους βγάζουν στους δρόμους ενώ εδώ  και δεκαετίες, όλες οι κυβερνήσεις υπηρέτησαν το ξεκλήρισμά τους. Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και στηρίζεται απ’ το λαό μας, αφού όλοι  παλεύουμε για την επιβίωσή μας, για να πληρώσουμε το ρεύμα, τη θέρμανση,  το φαγητό, να μπορέσουμε να σπουδάσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Απαιτούμε απ’ την κυβέρνηση να κάνει δεκτά τα αιτήματά τους, για να μείνουν  στα χωράφια τους, για να μπορούν να παράγουν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα  για το λαό μας.

Back to top button