ΑγροτικάΚαστοριάΚοζάνη

Ένταση Γ. Κασαπίδη – Δ. Μόσχου για φερόμενες μεγάλες επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

Μεγάλη ένταση μεταξύ του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη και του εκπροσώπου των αγροτών από την Καστοριά, Δημήτρη Μόσχου, υπήρξε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν ο τελευταίος έκανε αναφορά σε σχεδιαζόμενες επενδύσεις οι οποίες βρίσκονται στο γραφείο του Υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη.
Όπως υποστήριξε υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να έρθουν στη Δυτική Μακεδονία και έχουν καταθέσει προτάσεις στο Μαξίμου: «Εάν έρθουν αυτές οι επιχειρήσεις εδώ θα το χρεωθείτε εσείς», είπε ο Δημήτρης Μόσχος απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη, με το Γιώργο Κασαπίδη να αντιδρά σε έντονους τόνους και να ζητά εξηγήσεις.
Ο Δημήτρης Μόσχος έκανε λόγο για γερμανικές επιχειρήσεις και επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αν έρθουν στην περιοχή θα διαλύσουν τους μικρομεσαίους αγρότες.
«Θα πάτε υπάλληλοι όλοι εκεί», μας είπε κάποιο στέλεχος στο Υπουργείο. \Ο Γιώργος Κασαπίδης σήκωσε τους τόνους και κάλεσε τους αγρότες για σύσταση ομάδων παραγωγών και απόρησε για το αν είναι κακό για τη Δυτική Μακεδονία να έρθουν μεγάλες επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία της ανεργίας: «Γιατί τρομοκρατείτε τον κόσμο; Για ποιες ευθύνες μιλάτε; Εγκαλείτε τον Περιφερειάρχη για κάτι που δεν ξέρει κανείς. Δημιουργείτε εντυπώσεις. Τόσο καιρό που ήμουν μόνος απέναντι στα καρτέλ που ήσασταν; Όχι εδώ εκβιασμούς. Θέλουμε επενδύσεις αλλά περνάνε όλα από αξιολόγηση. Γιατί δεν κάνετε ομάδες παραγωγών να την στηρίξουμε;».

Ζήσης Πιτσιάβας
e-ptolemeos.gr

 

Back to top button