Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κιμαδοπιτάκια με σφολιάτα

Δοκίμασα την κιμαδόπιτα που κάνω, με ατομικά σφολιατάκια και έγιναν όχι μόνο πεντανόστιμα αλλά και ευπαρουσίαστα, για μπουφέ.
Μόνο στα ατομικά βάζω μπεσαμέλ από πάνω, για να δέσουν τα υλικά.
Όταν κάνω πίτα, με σπιτικό φύλο , δεν βάζω μπεσαμέλ.

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Έβαλα

Μία συσκευασία ατομικά σφολιατάκια
500 γραμ. κιμά Μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
50 γραμ. κρέμα γάλακτος
μία χούφτα κεφαλογραβιέρα [Σούλι]

Εκτέλεση

Καβούρδισα με λίγο λαδάκι το κρεμμύδι, πρόσθεσα τον κιμά, δύο γύρους σοτάρισμα, έριξα 1/2 φλ. τσαγιού νεράκι να βράσει, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
Βγάζω από την φωτιά τον κιμά και ρίχνω την κρέμα γάλακτος και την κεφαλογραβιέρα , ανακατεύω και το αφήνω να κρυώσει.

Περνάω με λάδι τις μεταλικές ατομικές, φόρμες, βάζω την σφολιάτα ,τις γεμίζω με κιμά και απο πάνω βάζω μία κουτ. της σούπας μπεσαμέλ και λίγο τριμμένο κασσεράκι και στον φούρνο να ροδίσουν.
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.

ΜΠΕΣΑΜΕΛ

4 κ.σ.αλεύρι
4κ.σ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα ίσος και περισσότερο.
2 αυγά

Η εκτέλεση είναι γνωστή της μπεσαμέλ, αυτό που τονίζω πάντα είναι, ότι το βούτυρο πρέπει να καλύπτει το αλεύρι στο καβούρδισμα για να μη σβολιάσει.

Καλή σας επιτυχία.
Μαρία

Έλεγε, Αθανάσιε, αυτό που μ΄ενδιαφέρει δεν είναι οι συκοφαντίες σου.

– Είναι η ακρίβειά σου στην Πίστη.Αυτό με παρηγορεί. Είσαι Ορθόδοξος και στήριγμα δυνατό της Εκκλησίας.
Μου αρκεί για να λησμονήσω τις αστοχίες σου.

Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Back to top button