Κόσμος

Σελίδα με στίχους του Τζίμι Χέντριξ που ήταν σκισμένη στα δύο ενώθηκε μετά από 55 χρόνια

Χειρόγραφο με στίχους υπογεγραμμένο από τον Τζίμι Χέντριξ, το οποίο σκίστηκε σε δύο κομμάτια και δόθηκε σε δύο θαυμάστριές του, πριν από 55 χρόνια τελικά επανενώθηκε.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 1967 ο Τζίμι Χέντριξ έδωσε συναυλία αντί για τον Τσακ Μπέρι, ο οποίος είχε ακυρώσει την εμφάνισή του, στο Bath Pavilion, στην πόλη Μπαθ της Αγγλίας.

Πριν από τη συναυλία δύο ανώνυμες γυναίκες ηλικίας 15 και 16 ετών περίμεναν για να πάρουν αυτόγραφο από τον Χέντριξ. Επειδή δεν είχαν κενό χαρτί, ο θρυλικός κιθαρίστας έκοψε μία σελίδα από το σημειωματάριό του, την έσκισε στη μέση, υπέγραψε και έδωσε στην κάθε μία από ένα τμήμα.

Οι δύο γυναίκες, που θέλουν να παραμείνουν ανώνυμες, ανακάλυψαν στη συνέχεια ότι οι στίχοι ενός τραγουδιού, το οποίο τότε είχε τον τίτλο «51st Wedding Anniversary» κυκλοφόρησε εβδομάδες μετά τη συναυλία ως «Purple Haze» B-side. Οι στίχοι του ήταν γραμμένοι στο πίσω μέρος των χαρτιών τους, τα οποία φέρουν την υπογραφή του καλλιτέχνη. Τα μέλη του συγκροτήματος του Χέντριξ, Μιτς Μίτσελ και Νόελ Ρέντινγκ πρόσθεσαν επίσης τις υπογραφές τους και στα δύο χαρτιά.

Τα χρόνια που ακολούθησαν οι δύο γυναίκες απομακρύνθηκαν, αλλά κράτησαν τους στίχους.

Το 2021 η εταιρεία ροκ αναμνηστικών Tracks Limited ενθάρρυνε τη μία γυναίκα να βρει τη φίλη της και να ενώσουν το χειρόγραφο. Τώρα και οι δύο πωλούν σε δημοπρασία την ενωμένη σελίδα από το σημειωματάριο του Χέντριξ, η οποία μπορεί να πωληθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Μιλώντας για τη σημαντική ανακάλυψη, ο ιδιοκτήτης της Tracks Limited, Πολ Γουέιν, είπε: «Υπάρχουν πολύ λίγα χειρόγραφα του Τζίμι Χένριξ και ακόμη λιγότερα που έχουν υπογραφεί από τον Τζίμι και τα άλλα δύο μέλη του γκρουπ «The Jimi Hendrix Experience».

Ο Χέντριξ θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς του 20ου αιώνα και από τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών.

 

ΑΠΕ

Back to top button