Κόσμος

ellinikahoaxes: Αυτός ο άνδρας ΔΕΝ αποχαιρετά την κόρη του για να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας

Στον ηλεκτρονικό τύπο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμοιράζεται ένα βίντεο αποχωρισμού ενός πατέρα από την κόρη του. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πατέρας είναι Ουκρανός και ετοιμάζεται να πολεμήσει στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Βέβαια, αυτός ο ισχυρισμός είναι παραπλανητικός. Ας δούμε τι ισχύει

Παραδείγματα: tanea.gr, in.gr, taxidromos.gr, reader.gr κ.α


Αληθεύει;

Αρχικά, πρέπει να τονιστεί πως το υπό εξέταση βίντεο που ανακυκλώνεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερωτικές ιστοσελίδες είναι κομμένο. Το αυθεντικό βίντεο έχει τραβηχτεί από ντόπιο στην πόλη Γκορλόβκα της ελεγχόμενης από Ρώσους αυτονομιστές περιφέρειας του Ντονέτσκ, στις 21 Φεβρουαρίου του 2022, δηλαδή, περίπου τρία εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Στις 21 Φεβρουαρίου, βέβαια, κανείς δεν γνώριζε για την επικείμενη εισβολή της Ρωσίας.

Ειδικότερα, ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία ηγέτης της επονομαζόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Ντενίς Πουσίλιν, είχε ήδη από τις 18 Φεβρουαρίου ανακοινώσει την οργανωμένη μετακίνηση του άμαχου πληθυσμού (γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι) από το Ντονέτσκ, προς το Ροστόφ της Ρωσίας.

H Συνεχεια στα ellinikahoaxes.gr

Back to top button