Καστοριά

Κυκλοφορεί αύριο η Vogue με εξαιρετικό εξώφυλλο του Θανάση Κρίκη

Στην εποχή της τέλειας εικόνας πόσο εύκολο είναι να αγαπήσουμε πραγματικά το “άφιλτρο” σώμα μας; Η VogueGreece Μαρτίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 27/2 με την Καθημερινή, φωτογραφίζει 14 γυναίκες με αληθινά σώματα, χωρίς ρετούς, γιορτάζοντας το inclusivity. Γυναίκες με διαφορετικές αναλογίες, ηλικία, χρώμα δέρματος, γυναίκες με εντελώς ξεχωριστές ιστορίες, που η καθεμία έδωσε την δική της μάχη με το σώμα της. Γυναίκες που έμαθαν να αγαπούν τον εαυτό τους και βγήκαν πιο δυνατές όταν σταμάτησαν πια να περιμένουν την αποδοχή των άλλων. “Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο γιορτάζουμε όλα ανεξαρτήτως τα σώματα, φυσικά όμορφα, χωρίς ρετούς. Αυτά που μας κάνουν να είμαστε μοναδικές, καθρεφτίζοντας την προσωπικότητά μας” περιγράφει η Editor-in-Chief της VogueGreece Θάλεια Καραφυλλίδου, γι’ αυτό το παγκόσμιο project που ενώνει όλες τις εκδόσεις της Vogue.

Το κεφάλαιο “σώμα” ξεδιπλώνεται και μέσα από την συζήτηση για το mid-size ή αλλιώς μεσαίο μέγεθος, γύρω από το οποίο περιστρέφεται τώρα το παγκόσμιο ενδιαφέρον. “Πόσο εκπροσωπείται στη μόδα;”, “περιλαμβάνει καμπύλες;”. Η VogueGreece Μαρτίου απαντά σε πολλά ακόμα ερωτήματα για έναν σωματότυπο που διεκδικεί την θέση που του αξίζει, την ώρα που hashtag #midsizefashion στο TikTok συγκεντρώνει 658 εκατομμύρια views.

Η VogueGreece Μαρτίου φιλοξενεί επίσης την Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη, στην πρώτη της αποκλειστική συνέντευξη μετά την ανακοίνωση του ρόλου της ως νέα artisticdirector του οίκου SergioRossi. H γνωστή και ως StyleHeroine στο κοινό του Instagram, μιλά στην ΈλιςΚις για την δύναμη που έχουν τα παπούτσια σε μια εμφάνιση, την γνωριμία της με τον VirgilAbloh, το πώς η ίδια προβάλλει την διαφορετικότητα μέσα από την μόδα αλλά και για την capsulecollection της EvangelieSmyrniotaki x SergioRossi, που φυσικά θα έχει την edgy αισθητική της. «Τα sneakers ανήκουν στο γυμναστήριο!», σχολιάζει δηλώνοντας την αδυναμία της στα ψηλοτάκουνα.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη συναντά την Κέλλυ Σταυροπούλου στη VogueGreece Μαρτίου και εξηγεί πως πάλεψε με την παχυσαρκία, μιλά για το έντονο bullying που υπέστη για τις αναλογίες της ενώ αποκαλύπτει την σχέση που έχει τώρα με τo σώμα της. Θυμάται όλες αυτές τις φορές που ένιωσε την απόρριψη και αναφέρει “Το έχω ταλαιπωρήσει το σώμα μου και με έχει ταλαιπωρήσει κι εκείνο. Η παχυσαρκία μπορεί να σου αφήσει μια μη υγιή σχέση με τον εαυτό σου, ακόμη κι αν αδυνατίσεις”. Τώρα διανύει μια άκρως δημιουργική περίοδο, περιμένοντας με ανυπομονησία την συνεργασία της με τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Η ομορφιά δεν έχει σίγουρα ηλικία. Η VogueGreece Μαρτίου το αποδεικνύει μιλώντας με την υπέροχη CarmenDell’Orefice, το 90χρονο μοντέλο που παραμένει περιζήτητο ακόμα και τώρα κλείνοντας συνεχώς δουλειές. Η Carmen Dell’Orefice περιγράφει στην Χριστίνα Πολίτη τα 75 χρόνια καριέρας της στη μόδα, την σχέση της με την μητέρα της, τους γάμους της, την πορεία της στο μόντελινγκ και παράλληλα δίνει τα δικά της μαθήματα ζωής στις νέες γυναίκες. “Δεν έχω καπνίσει ποτέ, δεν έχω πάρει ναρκωτικά και η φύση μού έχει φερθεί καλά. Μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες είναι να χαιρόμαστε τη ζωή όπως έρχεται. Πρέπει να είμαστε πολεμιστές”, περιγράφει συνοψίζοντας όλα όσα την κρατούν σε δράση.

Πόσο εφικτό είναι να δημιουργήσεις το δικό σου επιτυχημένο brand στον ανταγωνιστικό χώρο της μόδας; Ο FilepMotwary μίλησε με την Γαλλίδα σχεδιάστρια ChristelleKocher, της οποίας η επωνυμία –KOCHÉ– αμφισβήτησε το statusquo στον χώρο από την ίδρυσή της κιόλας, πριν από μόλις έξι χρόνια. Πλέον έχοντας εδραιώσει το όνομά της στην parisian σκηνή, στρέφεται στην αμερικανική αγορά διατηρώντας την αγάπη της για το streetwear και τη βαθιά γνώση της hautecouture και της σύγχρονης τέχνης.

Μην χάσετε το τεύχος της VogueGreece Μαρτίου την Κυριακή 27/2 με την «Καθημερινή».

Φωτογραφία: Θανάσης Κρίκης

 

 

Back to top button