ΕλλάδαΚαστοριά

Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιθρομβωτικό

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει την ανάκληση των παρτίδων 1102617, 1104146 και 1105810 με ημ. λήξης 02/2024, του φαρμακευτικού προϊόντοςDARXA F.C.TAB 75MG/TAB, λόγω του ότι το αποτέλεσμα του ποσοτικού ελέγχου που έγινε στο δείγμα δε συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος, βάση της υπ’ αριθ. 232/21 Έκθεσης Δοκιμών/Αναλύσεων της Δ/νσης Εργαστηρίων του ΕΟΦ .
Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει και την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία HELP ABEE, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.
Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
Τι είναι το Darxa
Το Darxa περιέχει κλοπιδογρέλη και ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα. Τα αιμοπετάλια είναι πολύ μικρά σωματίδια του αίματος, τα οποία συγκολλούνται κατά την πήξη του αίματος. Τα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα εμποδίζουν αυτή τη συσσώρευση και έτσι μειώνουν τις πιθανότητες σχηματισμού θρόμβων (διαδικασία που ονομάζεται θρόμβωση).
Το Darxa λαμβάνεται από ενήλικες για την πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στα σκληρυμένα αιμοφόρα αγγεία (αρτηρίες), μία διαδικασία γνωστή σαν αθηροθρόμβωση, που μπορεί να οδηγήσει σε αθηροθρομβωτικά επεισόδια (όπως ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακό επεισόδιο ή θάνατο).

ditikostipos.gr

Back to top button