ΓούναΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Άκης Τσούκας: “Τον πόλεμο τον ζουν πραγματικά η Ουκρανία και η Καστοριά” (βίντεο)

Δεν πρόλαβαν να κλείσουν οι πληγές για τον πολύπαθο κλάδο της γουνοποιίας που πνέει τα τελευταία χρονιά τα λοίσθια, εξαιτίας της πανδημίας, ένα ακόμη πιο δυνατό χτύπημα, η ρωσο-ουκρανική κρίση, έρχεται να  αποτελειώσει τον κλάδο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, κ. Απόστολο Τσούκα, οι ρώσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη τις επιπτώσεις του πολέμου, παρά μόνο τη δραματική πτώση στο ρούβλι. “Τον πόλεμο τον ζουν πραγματικά η Ουκρανία και η Καστοριά”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκας. Οι δύο αυτές χώρες, Ρωσία και Ουκρανία, ήταν οι κύριες χώρες στις οποίες εξάγονταν τα γουναρικά της Καστοριάς και η μεταξύ τους πολεμική σύρραξη θα ρίξει στο ναδίρ τη γουνοποιία που ήλπιζε μετά τον κορονοϊό να ανακάμψει.

Ο σύνδεσμος γουνοποιιών Καστοριάς, έπειτα από δύο χρόνια απραγίας,  είχε πρόσφατα  αναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει τον Μάιο την  47η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, από 5 έως 8 Μαΐου 2022, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Καστοριάς. Κι αυτή τώρα βρίσκεται στον αέρα.

Όπως εκτιμά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, η πολεμική  κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις δύο χώρες θα απαξιώσει εντελώς το τυχόν πλάνο των γουνοποιιών, καθώς  το ενδυματολογικό περνάει σε δεύτερη μοίρα, διότι οι δύο λαοί έχουν να σκεφτούν επείγοντα ζητήματα ζωτικής ανάγκης και επιβίωσης.

Οι γουνοποιοί της Καστοριάς, ζητούν να πρυτανεύσει η λογική και να υπάρξει στο τέλος μία  συμβιβαστική λύση, για να αποφευχθούν τα χειρότερα από μία πολεμική σύρραξη.

ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

ertnews.gr

 

 

Back to top button