Κόσμος

Ζελένσκι: 6.000 Ρώσοι νεκροί τις πρώτες έξι μέρες του πολέμου

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τόνισε, σε νέο του διάγγελμα, ότι η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει με βόμβες και πυραύλους.

Παράλληλα, κάλεσε την ΕΕ να στηρίξει τη χώρα του, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για να μείνει ουδέτερη. Έκανε παράλληλα γνωστό ότι 6.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί μέσα στις έξι ημέρες του πολέμου.

Αναφέρθηκε δε στο χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων χθες στο Μπάμπι Γιάρ του Κιέβου, ιστορικά συνδεδεμένο με εκτελέσεις, κυρίως Εβραίων Σοβιετικών πολιτών κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής κατοχής της Ουκρανίας. “Με αυτό το χτύπημα η Ρωσία στοχεύει να σβήσει την ιστορία μας“, είπε.

Δεν ξέρουν τίποτα για την πρωτεύουσά μας. Για την ιστορία μας. Έχουν όμως εντολή να σβήσουν την ιστορία μας. Διαγράψτε τη χώρα μας. Διαγράψτε μας όλους“, είπε.

Απευθύνομαι τώρα σε όλους τους Εβραίους του κόσμου. Δεν βλέπετε τι συμβαίνει; Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό εκατομμύρια Εβραίοι σε όλο τον κόσμο να μην σιωπούν αυτή τη στιγμή“, είπε. “Ο ναζισμός γεννιέται στη σιωπή. Φωνάξτε λοιπόν για τις δολοφονίες αμάχων. Φωνάξτε για τις δολοφονίες Ουκρανών” πρόσθεσε.

Οι Ουκρανοί είναι σύμβολο. Οι άνθρωποι σε οποιαδήποτε χώρα ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι άνθρωποι στη γη. Δόξα στην Ουκρανία” κατέληξε.

ertnews.gr

Back to top button