Καστοριά

ΚΚΕ Καστοριάς: «Τώρα να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις γιατρών τα κενά στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Καστοριάς»

Την Παρασκευή 4/3/22 κοινοποιήθηκε σχετικό έγγραφο από τη Διοίκηση του ΓΝ Καστοριάς προς τα ΚΥ του Νομού για έλλειψη Καρδιολόγων 11 μέρες από τις 31 του μήνα Μάρτη ώστε να παραπέμπονται οι ασθενείς σε Νοσοκομεία όμορων Νομών με εφημερεύοντα Καρδιολόγο.

Ήταν μια κατάσταση που δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία λαμβάνοντας υπόψιν την υποστελέχωση στην Καρδιολογική Κλινική (υπάρχουν δύο  Καρδιολόγοι που υπηρετούν και μάλιστα ο ένας είναι και υπεύθυνος των ΤΕΠ).

Είναι μια εξέλιξη που έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά πως αντιμετωπίζεται η υγεία του λαού σαν εμπόρευμα, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και της κυβέρνησης αλλά και των άλλων Κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Δύο χρόνια πανδημίας και αντί να στελεχωθεί πλήρως το σύστημα Υγείας με δωρεάν, δημόσιες παροχές για όλο το λαό ετοιμάζονται από την κυβέρνηση τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» με ΣΔΙΤ, και parttimejobσε γιατρούς για την κάλυψη των κενών αντί για μόνιμες προσλήψεις. Είναι σχέδιο που ανοίγει διάπλατα την πόρτα στους ιδιώτες και επεκτείνει τη λειτουργεία των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις, με τους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο για την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Άμεσα να λάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση ώστε να επιλυθεί το ζήτημα με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Καρδιολογική Κλινική, να μην υπάρξει ημέρα χωρίς εφημερεύοντα Καρδιολόγο στο ΓΝ Καστοριάς.

Αντίστοιχα να γίνουν μόνιμες προσλήψεις σε Αναισθησιολόγους, Πνευμονολόγους, Παθολόγους του ΓΝ Καστοριάς. Να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί και συμβασιούχοι υγειονομικοί.

Ούτε σκέψη για να προχωρήσουν τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» και την περαιτέρω υποβάθμιση των Νοσοκομείων. Ουσιαστική αναβάθμιση των υπαρχουσών Νοσοκομείων και ανάπτυξη ενός Τριτοβάθμιου στην Δυτική Μακεδονία αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν.

ΤΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΒΟΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Back to top button