Καστοριά

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριάς για πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή στρατευμάτων σε άλλο κράτος και τις πολεμικές επιχειρήσεις που πλήττουν κυρίως αμάχους και βασικές αρχές Δικαίου, Ανεξαρτησίας και Αυτοδιάθεσης των λαών. Το ‘’παιχνίδι’’ που στήνεται σε διάφορες μεριές του πλανήτη για τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων έχει μόνο νεκρούς, ηττημένους, πρόσφυγες, εκτοπισμένους.

Δε θέλουμε να παραμένουμε αμέτοχοι, τραγικοί τηλεθεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου, σε ένα θέατρο καταστροφής και θανάτου.

Αγωνιζόμαστε με όπλα μας τη γνώση και τις πανανθρώπινες αξίες για ένα καλύτερο κόσμο. Υπερασπιζόμαστε τα παιδιά όλου του πλανήτη που τους αξίζει ένα ειρηνικό και ελπιδοφόρο μέλλον.

Απευθύνουμε έκκληση για άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και επίλυση των διαφορών με διπλωματικά μέσα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού και εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα αδικοχαμένα θύματα αυτού του παράλογου πολέμου.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και προσφυγόπουλα της Ουκρανίας. Στους πρόσφυγες και προσφυγόπουλα όλων των κρατών, όλων των εθνοτήτων, όλων των χρωμάτων της γης.

Δυστυχώς οι πολεμικές πληγές του πλανήτη μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο είναι πολλές και με μοναδικά θύματα να είναι οι ίδιοι οι λαοί.

Ως εκπαιδευτικοί προτάσσουμε την ενεργό συμμετοχή σε ανθρωπιστική βοήθεια και δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε κανενός είδους έμμεσης ή άμεσης πολεμικής μας εμπλοκής.

     Οδείς γρ οτω νόητός στι στις πόλεμον πρ ερήνης αρέεται· ν μν γρ τ ο παδες τος πατέρας θάπτουσι, ν δ τ ο πατέρες τος παδας Ηρόδοτος.( Κανένας δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη. Στην ειρήνη, οι γιοι θάβουν τους πατεράδες τους. Στον πόλεμο, οι πατεράδες θάβουν τους γιους.)

Back to top button