Κοζάνητελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

15 οι τραυματίες από την καραμπόλα – Ξύπνησαν μνήμες από την θανατηφόρα καραμπόλα του Οκτωβρίου του 2014 (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Εν αναμονή της επαναλειτουργίας της Εγνατίας οδού, στο ρεύμα Βέροιας – Κοζάνης μετά την καραμπόλα που σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί, λίγο πριν τα διόδια Πολυμύλου, όπου ενεπλάκησαν 50 οχήματα λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσες στην περιοχή. Άγιο είχαν οδηγοί και επιβάτες αφού δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά.
Άμεση ή επέμβαση της ΠΥ Κοζάνης που απεγκλώβισαν 3 άτομα ενώ 15 ελαφρά τραυματισμένοι έχουν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία Κοζάνης (11), Πτολεμαΐδας (2) και Βέροιας (2).
Αυτήν την ώρα ολοκληρώνονται οι καταθέσεις των οδηγών στο ανακριτικό Βεροίας, για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση των κατεστραμμένων οχημάτων ώστε σ ένα δίωρο περίπου να καθαριστεί ο δρόμος και να δοθεί στην κυκλοφορία και πάλι. Εν τω μεταξύ μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στην Αιανή Κοζάνης με την βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας όσοι από τους οδηγούς και συνοδηγούς επιθυμούσαν να φιλοξενηθούν, στους οποίους θα παρέχουν διαμονή και σίτιση. Οι υπόλοιποι μεταφέρονται στην Θεσσαλονίκη.
Σοκαριστικές ήταν οι περιγραφές των οδηγών την στιγμή της καραμπόλας, που το ένα αυτοκίνητο έπεφτε πάνω στο άλλο αλλά και τον τρομακτικό κρότο που άφηνε πίσω της η σύγκρουση. Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα αφού δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός όταν οδηγός οχήματος με κίνδυνο της ζωής του σταμάτησε φορτηγό νταλίκα αρκετά μέτρα πιο κάτω απο το σημείο της καραμπόλας.
Ξύπνησαν μνήμες από την θανατηφόρα καραμπόλα που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό Κυριακή 5 _10_2014, με την εμπλοκή 35 οχημάτων με τραγικό απολογισμό 5 νεκρούς και 30 τραυματίες.
Δέσποινα Αμαραντίδου

ertnews.gr

Φωτογραφίες: Δέσποινα Αμαραντίδου

 

Back to top button