Ελλάδα

Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Το προφίλ του μακελάρη – Σοκάρουν οι αναρτήσεις του στα social media

Μετά από τη συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθη έξω από την Πάτρα ο βασικός ύποπτος του τετραπλού φονικού στην Ανδραβίδα. Η αστυνομία αναζητούσε το μπλε φορτηγάκι του και είχε στήσει μπλόκα σε όλους τους πιθανούς δρόμους διαφυγής. Ο 60χρονος παραδόθηκε χωρίς να προβάλει αντίσταση. Μετά από ολονύχτια ανάκριση ομολόγησε και, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι το θύμα δεν του πλήρωνε τα νοίκια.

Είναι από τα εγκλήματα στα οποία δεν χωρεί καμία δικαιολογία νομίζω. Όποια οποιαδήποτε εκδοχή και αν έδινε ο δράστης νομίζω σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το έγκλημα, το αποτέλεσμα το φρικτό που προκάλεσε. Έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας για τα εγκληματολογικά χρονικά” τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου

Ο 60χρονος νοίκιαζε το σπίτι στην οικογένεια που ξεκλήρισε. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο 32χρονος πατέρας και η 37χρονη μητέρα δέχτηκαν πυροβολισμούς από πυροβόλο όπλο ενώ ο δράστης έπνιξε τα δύο μωρά τους. Τραγική φιγούρα το 12χρονο παιδί της οικογενείας που βρήκε το 1,5 έτους αδελφάκι του νεκρό μέσα στο σπίτι.

Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν μια απέραντη ψυχική οδύνη. Αντιλαμβάνεστε όλο αυτό που έχει συμβεί. Έχουμε ένα 12χρονο παιδί το οποίο βίωσε τραυματικές στιγμές, τον ίδιο τον εφιάλτη να βρίσκει την μητέρα του αλλά και το νεκρό αδελφάκι του που πήρε στα χέρια για να ζητήσει βοήθεια στο χωριό” σημείωσε η κα Παναγοπούλου.

Ο καθ’ομολογίαν δράστης κρατείται στην Ασφάλεια Πύργου και αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή Αμαλιάδας προκειμένου να απολογηθεί. Πρόκειται για ένα άτομο με χρόνια βίαιη συμπεριφορά και ένα άτομο που επί χρόνια είχε στην κατοχή του όπλο.

Οι γείτονές του ήξεραν για την καραμπίνα του, φάνηκε ωστόσο με τον πιο τραγικό τρόπο ότι είχε και ένα 9αρι όπλο στην κατοχή του με το οποίο σκότωσε το ζευγάρι πριν πνίξει τα παιδιά του.

Χαρακτηριστικό είναι περιστατικό που έχει περιγράψει γείτονάς του, ο οποίος έχει αναφέρει ότι σκότωσε οικόσιτο ζώο με καραμπίνα γιατί τον ενοχλούσε. Άνθρωποι που τον γνώριζαν περιγράφουν ένα άτομο που έψαχνε ευκαιρία για να τσακωθεί και να πάρει το όπλο στα χέρια.

Ο 60χρονος φαίνεται ότι ήταν γνωστός και για τη ρατσιστική συμπεριφορά. Ενδεικτικές είναι αναρτήσεις που είχε κάνει στα social media, στις οποίες καθύβριζε και ειρωνευόταν τους πρόσφυγες. Σημειώνεται εδώ ότι το ζευγάρι που δολοφόνησε είχε καταγωγή από την Αλβανία, άγνωστο ακόμα από την έρευνα εάν έπαιξε ή όχι κάποιο ρόλο το στοιχείο αυτό.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη, Μαρία Λάγιου, Μιχάλης Βασιλάκης, Αλέξανδρος Καλαφάτης

ertnews.gr

Back to top button