ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Δίνοντας το λόγο στις Γυναίκες του Τόπου μας»

Εκδήλωση του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς

Η 8η Μαρτίου είναι μία ημέρα άρρηκτα συνδεδεμένη με τα γυναικεία κινήματα και τους αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών. Σήμερα οι αγώνες για ίση μεταχείριση συνεχίζονται προς όλους τους τομείς της οικογενειακής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών.

Ο δείκτης ισότητας των φύλων που δημοσίευσε τον Οκτώβριο του 2021 το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), βαθμολόγησε την ΕΕ με 68 στα 100 και την Ελλάδα με 52,5 στα 100, κατατάσσοντας την χώρα μας στην τελευταία θέση σε θέματα ισότητας.

Το ελληνικό κίνημα me too που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά καθώς και οι γυναικοκτονίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, βγαίνοντας για πρώτη φορά από την σφαίρα της «οικογενειακής τραγωδίας» αποδεικνύουν την αναγκαιότητα για επαγρύπνηση, ενημέρωση και ουσιαστική αλλαγή στα θέματα ισότητας των φύλων.

Με αφορμή την 8η Μαρτίου, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του δήμου Καστοριάς διοργανώνουν Ημερίδα, με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Δίνοντας το λόγο στις Γυναίκες του Τόπου μας».  Γυναίκες που έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει ή και ζήσει στην Καστοριά θα μιλήσουν για το βίωμα του φύλου τους και τα εμπόδια που συναντούν στην καθημερινότητά τους λόγω του φύλου τους.

Η Ημερίδα θα είναι ανοιχτή προς το κοινό. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/03/2022 στις 17.30 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενυδρείο Καστοριάς. 

Στην εκδήλωση θα τηρηθεί το πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου Καστοριάς παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης και πληροφόρησης. Νέες Εργατικές Κατοικίες, 2467022122, [email protected]

Back to top button