Ελλάδα

Γενέθλια για ένα από τα τελευταία βίντεο κλαμπ στην Ελλάδα!

Μια τυχαία επίσκεψη και ήταν στα γενέθλιά του. 35 χρόνια μετρούσε και έμπαινε στα 36. Το βίντεο κλαμπ Πανόραμα στο Ίλιον, γεννήθηκε στο ζώδιο των ιχθύων το 1987, προσδιορίστηκε  ως βιντεολέσχη και μέχρι σήμερα κατάφερε να επιβιώσει τον όλεθρο δύο σημαντικών κρίσεων του κλάδου, αυτής που ήρθε στις απαρχές της ιδιωτικής τηλεόρασης, και της δεύτερης που ορίζει ένα προδιαγεγραμμένο τέλος του μεγαλείου τους… ή και όχι.

Με μια τούρτα στο χέρι, δυο γενιές, πατέρας και γιός, γιορτάζουν τα ένδοξα χρόνια. Δεν υπάρχει απογοήτευση στο πρόσωπο τους· είναι χαρούμενοι για τα όμορφα χρόνια που τους χάρισε αυτή η επιχείρηση. Μοιράζουν ευχαριστώ στους πελάτες που μέχρι σήμερα, αν και κατά πολύ λιγότεροι, δεν τους έχουν εγκαταλείψει. «Προχθές έκανα μια εγγραφή νέου μέλους» θα πει ο γιός, γνωρίζοντας όμως ότι πλέον νέες εγγραφές κάνουν μόνο όσοι ψάχνουν για συγκεκριμένο λόγο ταινίες που δεν είναι διαθέσιμες on line. «Αν το κράτος έκανε κανονική παρέμβαση στην πειρατεία, και αυτή η κρίση θα μπορούσε να ξεπεραστεί».

Με την έναρξη της οικονομικής κρίσης, ήρθε η άτυπη νομιμοποίηση της πειρατείας στις συνειδήσεις των πελατών. Αρχικά, ντρέπονταν να μιλήσουν για παράνομες ταινίες που κατέβαζαν στους μέχρι πρότινος φίλους που είχαν αποκτήσει πίσω από τον αποθηκευτικό χώρο κασετών και DVD των βίντεο-κλαμπ· όταν όμως ήρθε το lock down και οι νόμιμες πλατφόρμες έκαναν νόμιμους και παράνομους θεατές ταινιών να αισθάνονται ότι η θέαση σε άυλο μέσο είναι μονόδρομος, έπεσε και αυτός ο τοίχος.

«Ένας πελάτης μου που έφυγε για κάποιο διάστημα στη Γερμανία μου είπε ότι… Η συνεχεια στο ertnews.gr

 

Back to top button