Κοζάνη

Στην εκμίσθωση του «Ξενία» Κοζάνης μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας προχωρά η ΕΤΑΔ Α.Ε.

Στην εκμίσθωση του «Ξενία» Κοζάνης μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας προχωρά η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.). Το ξενοδοχειακό συγκρότημα έπαψε να λειτουργεί το 1996 και η κυριότητά του έχει περάσει εξ ολοκλήρου στην ΕΤΑΔ ΑΕ.

Το ακίνητο βρίσκεται σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της πόλης και ο σκοπός του ηλεκτρονικού διαγωνισμού είναι η μακροχρόνια εκμίσθωσή του, με στόχο την ανάπτυξη τουριστικής μονάδας. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 35 έτη από την υπογραφή της σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης για 15 επιπλέον έτη, κατόπιν συμφωνίας και των δύο μερών. Η τιμή εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας είναι 40.000 ευρώ κατ’ έτος και ο χρόνος λήξης της είναι στις 12 Μαΐου 2022. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τις δαπάνες για την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία του ακινήτου, με βάση την ήδη υπάρχουσα δόμηση.

Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελείται από οικόπεδο επιφανείας 5.046,47τμ, επί του οποίου υπάρχει το διατηρητέο κτίριο – ξενοδοχείο συνολικής επιφάνειας κύριων χώρων 1763,46 τ.μ. (Ισόγειο 1274,53 τ.μ., Α’ όροφος 488,93 τ.μ.) και βοηθητικών χώρων 742,89 τ.μ. στο υπόγειο.

Σπ. Κουταβάς / ΑΠΕ

Back to top button