Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Best City Awards: Στις καλύτερες πόλεις της χώρας ο Δήμος Άργους Ορεστικού (φωτογραφίες – βίντεο)

Μια μεγάλη διάκριση για τον Δήμο Άργους Ορεστικού επεφύλασσε ο διαγωνισμός Best City Awards 2022, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Περιφέρειας Αττικής.
Το Άργος Ορεστικό έλαβε το Bronze βραβείο στην κατηγορία «Green City – Εκπαιδευτικές Δομές» για την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτάρκεια όλων των σχολικών μονάδων του Άργους Ορεστικού, αποτελώντας ταυτόχρονα και τον μοναδικό Δήμο της Δυτικής Μακεδονίας που έλαβε διάκριση.
Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκε από 28μελή κριτική επιτροπή την οποία απαρτίζουν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκοί και έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της σχετικής αγοράς.
Ο διαγωνισμός Best City Awards επιβραβεύει την ποιότητα ζωής και την καινοτομία στις πόλεις. Ουσιαστικά τα βραβεία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν έργα που έχουν υλοποιηθεί από Περιφέρειες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις, προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.
Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 10 Μαρτίου στην Αθήνα, στη Θεατρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη και το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου και οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Βασίλης Δισλής, Ζωή Κολυμπιώτη και Σταύρος Χαλκιάς.
«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η επιβράβευση των κόπων και της σκληρής δουλειάς που αδιάκοπα καταβάλουμε όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε ο κ. Κεπαπτσόγλου προσθέτοντας πως: «Ο ακριτικός Δήμος μας δείχνει τον δρόμο, πως με ομαδική προσπάθεια, διεκδικητικότητα, στόχους και φυσικά πολύ πολύ δουλειά, αιρετοί, υπάλληλοι και συνεργάτες αναβαθμίζουμε τη ζωή των δημοτών μας και “ταξιδεύουμε” το Άργος Ορεστικό σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι αυτό καθ’ αυτό το βραβείο που μας κάνει τόσο περήφανους, όσο όλα όσα προηγήθηκαν για να φτάσουμε σε αυτό. Και αυτή η ηθική ικανοποίηση είναι που ανατροφοδοτεί τη δύναμή μας να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».
Η υποψηφιότητα του Δήμου Άργους Ορεστικού με κεντρικό τίτλο «Τα σχολεία μας αλλάζουν! Ενεργειακή αναβάθμιση και αυτάρκεια όλων των σχολικών μονάδων του Άργους Ορεστικού» που διακρίθηκε πανελλαδικά, περιελάμβανε την αναλυτική περιγραφή του έργου αλλά και τις παράλληλες δράσεις προς την κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης, ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης των ενεργειακών αναβαθμίσεων των σχολείων του Δήμου και ένα infographic με τα οικονομικά και τεχνικά στοιχεία του τεράστιου αυτού έργου.

Back to top button