ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ομάδα Γυναικών Καστοριάς: Προβολή ταινίας και συζήτηση (βίντεο)

Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της  γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού  πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία.

Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο  στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη,  προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους ακόμα και γενικευμένης  ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για το λαό μας αυτή η εμπλοκή.

Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου  τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των  μεγαλεμπόρων που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή  διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Η Ομάδα Γυναικών Καστοριάς διοργανώνει συζήτηση και προβολή της  ταινίας “Δυο Ημέρες μια νύχτα” με αφορμή τον εορτασμό της 8η Μάρτη

Λίγα λόγια για την ταινία : Η Σαντρά είναι εργαζόμενη σύζυγος και μητέρα. Λόγω  ψυχολογικών προβλημάτων, έλειψε κάποιους μήνες από τη δουλειά της. Κατά τη διάρκεια της απουσίας της οι 16 συνάδελφοί της συνειδητοποίησαν πως μπορούν να  ολοκληρώσουν τη δουλειά αν δουλέψουν λίγες ώρες παραπάνω. Το αφεντικό τους  προσφέρει bonus 1.000 ευρώ επιπλέον, αν όμως γυρίσει η Σαντρά δε θα το πάρουν. Η  Σαντρά έχει μπροστά της ένα Σαββατοκύριακο για να μπορέσει να τους μεταπείσει…. 

Σκηνοθεσία: Ζαν Πιερ και Λικ Νταρντέν 

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ 

Το Σάββατο, 12 – 3 -2022, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς «ΤΟ ΚΕΛΕΤΡΟΝ»

Ομάδα Γυναικών Καστοριάς

 

 

Back to top button