Κόσμος

Πούτιν: Οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν παγκοσμίως

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως θα αυξηθούν περεταίρω εάν οι δυτικές χώρες εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προς την Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων στον κόσμο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία είναι παράνομες και πως οι δυτικές κυβερνήσεις εξαπατούν τους λαούς τους. Η Ρωσία μπορεί να επιλύσει ήρεμα τα προβλήματα της, είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι οι κυρώσεις έγιναν αισθητές. «Είναι σαφές ότι σε τέτοιες στιγμές η ζήτηση εκ μέρους του κόσμου για συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών αυξάνεται, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα εργαζόμενοι με ήρεμο τρόπο», δήλωσε ο Πούτιν. «Σταδιακά, ο κόσμος θα προσανατολισθεί και θα καταλάβει ότι απλώς δεν υπάρχουν κάποια γεγονότα τα οποία δεν θα μπορούσαμε να τα κλείσουμε και να τα λύσουμε», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Ντμίτρι Πατρούσεφ δήλωσε κατά την διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης της οποίας προήδρευσε ο Πούτιν, ότι η ασφάλεια των τροφίμων είναι διασφαλισμένη και ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δεσμεύσεις της στον τομέα των εξαγωγών για τις παγκόσμιες αγορές αγροτικών προϊόντων.

Από πλευράς του ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, είπε ότι η Ρωσία έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τις εκροές κεφαλαίων και ότι η χώρα θα εξυπηρετεί τα εξωτερικά της δάνεια σε ρούβλια.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η Ρωσία απαγόρευσε τις εξαγωγές ορισμένων προϊόντων και εξοπλισμού από τη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σοβαρές οικονομικές κυρώσεις που ενέκριναν οι Δυτικοί λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Το μέτρο αφορά προϊόντα και εξοπλισμό που εισάγονταν προηγουμένως στη Ρωσία από το εξωτερικό.

ΑΠΕ

Back to top button