Καστοριά

Συγχαρητήρια Αντώνη Παπαδαμιανού στον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα (φωτο)

Η Ολομέλεια της Αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε τον διορισμό του Τζωρτζ ΤΣΟΥΝΗ στην θέση του πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα.
Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας με ιδιαίτερες διασυνδέσεις στην αμερικανική πολιτική σκηνή και μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας.
Μετανάστης δεύτερης γενιάς, με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία. Είναι ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels με ισχυρή παρουσία στις βορειοανατολικες Πολιτείες και μεγάλες συνεργασίες με τις εταιρίες “Hilton”, “Marriott” και “Intercontinental”.
Μεγάλωσε στους κόλπους της Ελληνικής κοινότητας στην Νέα Υόρκη και παρακολουθούσε Ελληνικό Σχολείο και συμμετείχε στις Ελληνικές παρελάσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην 5η Λεωφόρο για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής στην Νέα Υόρκη, και μέλος του Αρχιεπισκοπικου Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Μέλος τού Faith and Leadership 100, του Συμβουλίου ΕλληνοΑμερικανικής Ηγεσίας(HALC), και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας(THI).
Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τον έχει παρασημοφορησει με το μετάλλιο του Αγίου Παύλου, την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμει η ΕλληνΟρθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής.
Το 2013, επί προεδρίας Μ. Ομπάμα είχε εξεταστεί ή πιθανότητα τοποθέτησης του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Νορβηγία, μιας προσπάθειας που τελικά δεν κατάφερε να ευδοκιμήσει.
Συγχαρητήρια
λοιπόν και καλή Δύναμη στα νέα του καθήκοντα!
Αντώνης Παπαδαμιανός

Νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο Τζορτζ Τσούνης – Η στενή σχέση με Μπάιντεν και Μπλίνκεν

 

Back to top button