Κόσμος

Η Μόσχα εξοπλίζει την Λευκορωσία – Ουκρανία: Έτοιμοι για αντεπίθεση αν εισβάλει η Λευκορωσία

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας συμφώνησαν ότι στο εγγύς μέλλον η Μόσχα θα εφοδιάσει τη μικρότερη γείτονά του με σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο συμφώνησαν επίσης, στη συνάντηση που είχαν στο Κρεμλίνο, να κάνουν κοινά βήματα για να αλληλοστηριχθούν απέναντι στις δυτικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των τιμών της ενέργειας. Το πρακτορείο δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Η Λευκορωσία από την πλευρά της θα εφοδιάσει τη Ρωσία με σύγχρονη γεωργική τεχνολογία.

Ουκρανία: “Θα αντεπιτεθούμε” στην περίπτωση που Λευκορώσοι στρατιώτες περάσουν τα σύνορα

Η Ουκρανία δείχνει αυτοσυγκράτηση έναντι της Λευκορωσίας, αλλά θα αντεπιτεθεί στην περίπτωση που Λευκορώσοι στρατιώτες περάσουν τα σύνορα για να συμμετάσχουν στη ρωσική εισβολή, δήλωσε ο κορυφαίος αξιωματούχος του τομέα ασφαλείας της Ουκρανίας Ολέξι Ντανίλοφ.

Σύμφωνα με τον Ντανίλοφ, η Ουκρανία ήταν προσεκτική στην αντιμετώπιση της Λευκορωσίας, παρά το γεγονός ότι η χώρα αυτή χρησιμοποιείται ως βάση για την απογείωση των ρωσικών αεροπλάνων που επιτίθενται στο ουκρανικό έδαφος.

Εάν «ένας στρατιώτης περάσει τα σύνορά μας, θα αντεπιτεθούμε», προειδοποίησε.

ΑΠΕ

Back to top button