ΚαστοριάΝεστόριοΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Βίβιαν Μπουζάλη: «Στη MYTILINEOS δεν έχει χρειαστεί ποτέ να πάρω αποφάσεις που αντιβαίνουν στις αρχές μου και για αυτό είμαι περήφανη»

Από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα και από τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε νευραλγική θέση μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες της χώρας, η Βίβιαν Μπουζάλη, Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας & Στρατηγικής Marketing της MYTILINEOS, έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή σταδιοδρομία. Μιλώντας στο in, περιγράφει ορισμένες από τις πιο κομβικές στιγμές της καριέρας της, εξηγεί τους λόγους που είναι σημαντικό να δούμε περισσότερες γυναίκες στον ανδροκρατούμενο κλάδο της ενέργειας και παραθέτει ορισμένες από τις στρατηγικές που ακολουθεί η MYTILINEOS για να επιτύχει αυτό το σκοπό.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις και οι πιο κομβικές στιγμές που σημάδεψαν την καριέρα σας μέχρι σήμερα;

Έχοντας υπηρετήσει σε δημόσιες θέσεις, με αποκορύφωμα τη θητεία μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχω ενσωματώσει τη κοινωνική προσφορά ως ύψιστο καθήκον. Είναι σημαντικό η δράση σου να έχει θετική αντίδραση. Να μπορείς να προσφέρεις ανιδιοτελώς για το γενικό καλό, για τη χώρα σου και τους συμπολίτες σου. Η απόφαση να στραφώ στον ιδιωτικό τομέα ήταν δύσκολη και δεν σας κρύβω ότι δεν έγινε ελαφρά τη καρδία. Αυτό που κυριάρχησε ωστόσο, ήταν η αναγνώριση ότι μπορούμε να προσφέρουμε εξίσου από όποια θέση και αν είμαστε, αν εργαζόμαστε με καθαρότητα, διαφάνεια και αξιοπιστία. Στη MYTILINEOS δεν έχει χρειαστεί ποτέ να πάρω αποφάσεις που αντιβαίνουν στις αρχές μου και για αυτό είμαι περήφανη.

Πώς είναι για μια γυναίκα να κατέχει μια τόσο υψηλόβαθμη θέση σε έναν από τους πλέον ανδροκρατούμενους κλάδους; Έχετε αντιμετωπίσει προκαταλήψεις και αν ναι πώς τις ξεπεράσατε;

Συνέχεια της συνέντευξης στο in.gr

 

 

 

 

 

 

Back to top button