Ελλάδα

Το Χόλιγουντ ξανά στη Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «The Bricklayer» (εικονες-βίντεο)

«3,2,1 πάμε!» ακούστηκε και ξεκίνησαν τα σημερινά γυρίσματα της χολιγουντιανής ταινίας «The Bricklayer», με το κέντρο της Θεσσαλονίκης να μεταμορφώνεται για τρίτη φορά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

Στην ταινία δράσης πρωταγωνιστούν ο Άαρον Έκχαρτ και η Νίνα Ντόμπρεβ, ενώ σημειώνεται ότι είναι η πρώτη Χολιγουντιανή ταινία της οποίας η πλοκή θα αφορά τη Θεσσαλονίκη.

Όλα φαίνεται να είναι έτοιμα και όλοι οι ηθοποιοί μαζί με τους κομπάρσους είναι στην θέση τους. Η πλατεία Εμπορίου στο κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε αγορά, με ένα καροτσάκι με ποπ κορν, βιβλία της Αγκάθα Κρίστι και άλλων συγγραφέων να βρίσκονται σε έναν υπαίθριο πάγκο και να συνθέτουν το σκηνικό όπου ηθοποιοί του Χόλιγουντ θα παίξουν τις σκηνές τους.

Συνεργεία παράλληλα άλλαξαν τις ταμπέλες σε κτίρια γύρω, ενώ τοποθετήθηκαν κορδέλες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι ήδη σε ισχύ.

Η πλοκή της ταινίας

Η ταινία «The Bricklayer» είναι η 3η ταινία της εταιρείας παραγωγής, μετά από τις «The Enforcer» (“Barracuda”) και «The Expendables 4», που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη κατά το τελευταίο έτος. Εντούτοις πρόκειται για την πρώτη ταινία με πλοκή που εξελίσσεται στην πόλη, προβάλλοντας διεθνώς τη σύγχρονη ταυτότητα και την εξωστρέφειά της.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στα στούντιο της Millennium, στη Θέρμη, αλλά και σε όλη τη Θεσσαλονίκη και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Χαλκιδική. Φόντο του κατασκοπευτικού αυτού θρίλερ θα αποτελέσουν μεταξύ άλλων η Πλατεία Αριστοτέλους, η Πλατεία Εμπορίου, το Καπάνι, τα στενά και τα τείχη της Άνω Πόλης, όπως επίσης οι εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου και του Μετρό.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του NoahBoyd που έχει ως κεντρικό τόπο το Βερολίνο, οπότε οι υπεύθυνοι της παραγωγής μετασκεύασαν το σενάριο, ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, παρουσιάζοντας την περιοχή ως κινηματογραφικό προορισμό στην παγκόσμια οπτικοακουστική αγορά.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

thesstoday.gr

Back to top button