Καστοριά

Οι δικηγόροι της Καστοριάς συνεχίζουν την αποχή από τις διαδικασίες πλειστηριασμών ευάλωτων δανειοληπτών

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς, κατά τη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου 2022 και σε συνέχεια αποχής των Δικηγόρων – Μελών του από διαδικασίες πλειστηριασμών ευάλωτων δανειοληπτών, ομόφωνα επικύρωσε προηγούμενες αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικ. Συλλόγων Ελλάδας και εισήγησης – πλαισίου της Συντονιστικής Επιτροπής, και αποφάσισε αποχή των Δικηγόρων Καστοριάς από 1 Μαρτίου 2022 μέχρι και την 30η Ιουνίου 2022, από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς Τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών, όπως ορίζονται με το Ν.4738/2020 και ειδικότερα:

Α) Την αποχή από τη σύνταξη, υπογραφή και κοινοποίηση επιταγής (άρθρο 924 Κ.Πολ.Δ), που αποτελεί την πρώτη πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης και η οποία συντάσσεται υποχρεωτικά κάτω από επικυρωμένο αντίγραφο από το πρώτο εκτελεστό απόγραφο, του οποίου η ακρίβεια της αντιγραφής βεβαιώνεται από τον δικηγόρο που το εκδίδει (άρθρο 36 παρ. 2 περ. β Κώδικα Δικηγόρων).

Β) Την αποχή από την υπογραφή εντολής προς εκτέλεση (άρθρο 927 Κ.Πολ.Δ), κατά τα ανωτέρω.

Επισημαίνεται ότι η ιδιότητα του ευάλωτου οφειλέτη θα πρέπει να διαπιστώνεται από την Τράπεζα ή την Εταιρία Διαχείρισης Απαιτήσεων, εφόσον αυτές είναι ενημερωμένες με τα τρέχοντα στοιχεία του οφειλέτη σε διαφορετική περίπτωση οφείλουν να ενημερώσουν τον δανειολήπτη, να προσκομίσει (στην Τράπεζα ή Εταιρία Διαχείρισης) τα απαραίτητα στοιχεία (το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα και το τελευταίο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ), έτσι ώστε να προκύπτει η ιδιότητα του ευάλωτου.-

Για το Δ.Σ. του Δ.Σ. Καστοριάς

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Πάτσιος                                      Κων/νος Κακαγιάννης

 

Back to top button