ΕλλάδαΚαστοριά

«Πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης» κηρύσσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Χθες Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και μετά από πρόσκληση του Σωματείου μας, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Παίρνοντας υπόψη:- Το γεγονός ότι η κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει στις τιμές ρεκόρ του νικελίου και την αξία της ΛΑΡΚΟ.

– Το γεγονός ότι με εντολή της σταμάτησε τη λειτουργία μιας ακόμη υψικαμίνου και μέχρι τέλος του Μάρτη, που έχει προγραμματίσει την απόλυση όλων των εργαζομένων, θα σβήσει και τη τελευταία (υψικάμινο), σταματώντας οριστικά τη λειτουργία της μοναδικής επιχείρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει νικέλιο.

– Το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε στον αέρα, απολυμένοι, ξεσπιτωμένοι, μας κλέβουν το αίμα και τον ιδρώτα μας, μας πετούν στο δρόμο σαν «στυμμένες λεμονόκουπες».

– Το γεγονός ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά μόνο να αγωνιστούμε όλοι σα μία γροθιά για να ανατρέψουμε αυτό το έγκλημα.
Αποφασίσαμε:

Στον άτιμο πόλεμο που ήδη μας έχει κηρύξει η κυβέρνηση, κηρύσσουμε και από την πλευρά μας πόλεμο.

– Με ενότητα και ανυποχώρητο αγώνα θα φτάσουμε μέχρι τη νίκη, μέχρι την εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας, την καταβολή του μόχθου που μας χρωστούν και πάνε να μας κλέψουν.

Σε αυτή τη βάση:

– Σήμερα Τετάρτη στις 10:00 το πρωί στην Ευελπίδων θα δώσουμε τη μάχη των ασφαλιστικών μέτρων που έχουμε καταθέσει ενάντια στην παράτυπη και μη ουσιαστική διαβούλευση.

– Την Παρασκευή 18 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουμε κοινή Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων, από όλους τους χώρους που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ θα αποφασιστεί η παραπέρα κλιμάκωση, μπροστά στα γραφεία της διεύθυνσης του εργοστασίου της Λάρυμνας παρουσία των γυναικών μας, των παιδιών μας, των φίλων, των συγγενών, των κατοίκων από τις περιοχές μας, των Σωματείων που μας συμπαραστέκονται σε αυτό το δίκαιο και τίμιο αγώνα.
Αποφασισμένοι να τα βάλουμε με την κυβέρνηση και τους επενδυτές που προωθεί, δηλώνουμε ότι δεν θα μας βγάλει κανένας από τις εργασίες μας και από τα σπίτια μας. Δεν θα περάσει η διάσπαση που επιδιώκουν.

Ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στη Λάρυμνα

 

 

Back to top button