Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Δενδροφυτεύσεις σε αυλές σχολείων της Καστοριάς

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης(ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ)- Παράρτημα Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο του μετριασμού και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή (κρίση), διοργανώνουν δράσεις δεντροφύτευσης στον αύλειο χώρο 20 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των πέντε μεγαλύτερων πόλεων (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα)  της Περιφέρειάς μας.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο ευρωπαϊκό έργο LIFE TERRA, το οποίο έχει ως βασικό στόχο τη φύτευση 500 εκατομμυρίων δέντρων σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης μέχρι το 2025, για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος μέσω προγραμμάτων STEM και την εξοικείωσή τους με σύγχρονες εφαρμογές γεωπληροφορικής και γεωσήμανσης. Στην κοινοπραξία του έργου συμμετέχουν συνολικά 16 φορείς, από 8 χώρες της Ευρώπης. Το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό και την υλοποίηση των δράσεων στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος LIFE στη θεματική ενότητα για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής (LIFE19 CCM/NL/001200).

Στην υλοποίηση των δράσεων συμβάλλουν και οι υπηρεσίες πρασίνου των Δήμων, ενώ η επιλογή των σχολικών μονάδων έγινε σε συνεργασία με τους αντίστοιχούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Η έναρξη των δράσεων πραγματοποιείται στη Φλώρινα στις 17/03/2022.

Ειδικότερα το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

17-03-2022 ΦΛΩΡΙΝΑ 23-03-2022 ΚΑΣΤΟΡΙΑ
3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας 9ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς
5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
2ο Γυμνάσιο Φλώρινας 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς
1ο ΓΕ.Λ. Φλώρινας Μουσικό Γυμνάσιο-Λ.Τ. Καστοριάς 

Πρότυπο ΓΕ.Λ. Καστοριάς  

2ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς

21-03-2022 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 24-03-2022 ΓΡΕΒΕΝΑ
6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας 6ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών
10ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας 7ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών
2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας 1ο Γυμνάσιο Γρεβενών
Μουσικό Γυμνάσιο – Λ.Τ. Πτολεμαΐδας 1ο ΓΕ.Λ. Γρεβενών
22-03-2022 ΚΟΖΑΝΗ ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών
7ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης
18ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης
6ο Γυμνάσιο Κοζάνης
3ο ΓΕ.Λ. Κοζάνης

 

Back to top button