ΓούναΚαστοριά

Συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη με το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς

Συνάντηση εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη πραγματοποίησε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς, με στόχο να συζητήσουν διάφορα εργατοϋπαλληλικά θέματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  έγινε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση που αντιμετωπίζει τοπικά η περιοχή, λόγω της εκτεταμένης ανεργίας, τόσο στον κλάδο της γουνοποιίας, όσο και γενικότερα σε διάφορους κλάδους απασχόλησης. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην ανάγκη ύπαρξης προγραμμάτων κατάρτισης μέσω του ταμείου απολιγνιτοποίησης και στην εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού.

H κα. Κοζατσάνη άκουσε με ενδιαφέρον όσα τέθηκαν και ενημέρωσε για τις ενέργειες που καταβάλλει η Περιφέρεια σχετικά με τις δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας και για τις προσπάθειες προσέλκυσης επενδυτών. Επιπλέον, επεσήμανε τη δρομολόγηση μελετών και δημιουργία έργων, στο κατασκευαστικό στάδιο των οποίων θα προσφέρουν θέσεις εργασίας στην περιοχή. Τέλος, όσον αφορά τον κλάδο της γούνας, κατέληξαν στην  ανάγκη διεκδίκησης ειδικών μέτρων και προγραμμάτων στήριξης.

Back to top button