Κόσμος

Η Πάτι Σμιθ αποκάλυψε την απίθανη έμπνευση για το νέο της βιβλίο

Η Πάτι Σμιθ ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο.
Η επιδραστική σταρ της μουσικής, γνωστή ως «βραβευμένη πανκ ποιήτρια» έχει γράψει πολλά βιβλία στο παρελθόν, ένα από τα οποία – τα απομνημονεύματά της «Just Kids» – κέρδισε το Εθνικό Λογοτεχνικό Βραβείο στις ΗΠΑ το 2010.

Το νέο βιβλίο της με τίτλο «A Book of Days» είναι εμπνευσμένο από κάτι που οι θαυμαστές της μουσικού ίσως να μην περίμεναν: τον λογαριασμό της στο Instagram.

Σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός ανέφερε: «Είναι μια χρονιά προβληματισμών και εικόνων, εμπνευσμένη από το Instagram μου, αλλά πρωτότυπη καθ’ όλη τη διάρκεια».
Το βιβλίο θα εκδοθεί από τον Random House εντός της χρονιάς.

«Το 2018, χωρίς κανένα σχέδιο ή ατζέντα για το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια, η Πάτι Σμιθ δημοσίευσε την πρώτη της φωτογραφία στο Instagram: το χέρι της με το απλό μήνυμα “Hello Everybody!”(Γεια σας όλους!).
Γνωστή για τις φωτογραφίες με την αγαπημένη της Land Camera 250, η Σμιθ άρχισε να δημοσιεύει εικόνες από το τηλέφωνό της, συμπεριλαμβανομένων πορτρέτων των παιδιών της και της γάτας της, Κάιρο ράτσας Αβησσυνίας.

Οι ακόλουθοι ένιωσαν μια άμεση εγγύτητα με αυτά τα μικροσκοπικά παράθυρα στον κόσμο της Σμιθ, φωτογραφίες από τον καθημερινό καφέ της, τα βιβλία που διαβάζει, τους τάφους των αγαπημένων ηρώων -Γουίλιαμ Μπλέικ, Ντίλαν Τόμας, Σίλβια Πλαθ, Αλμπέρ Καμί. Με την πάροδο του χρόνου, η ιστορία μιας ζωής αφιερωμένης στην τέχνη διαμορφώθηκε και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ακόλουθοι ανταποκρίθηκαν στη μοναδική αισθητική της Σμιθ σε εικόνες που απεικονίζουν τα πάθη, την αφοσίωση, τις εμμονές και τις ιδιοτροπίες της» αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου.

Η Πάτι Σμιθ κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, συλλογή ποιημάτων με τίτλο «Seventh Heaven» το 1972 τρία χρόνια πριν από το ντεμπούτο άλμπουμ της «Horses».

ΑΠΕ

Back to top button