Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Το Υπουργείο Παιδείας  να αποκαταστήσει την αδικία που υφίστανται μαθητές περιοχών όπως η Καστοριά

Καταγγελία για τις προκαταρκτικές εξετάσεις των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών

Αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται οι προκαταρκτικές εξετάσεις για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές & Αστυνομικές Σχολές και αποδεικνύεται άλλη μία φορά ότι το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την εκπαιδευτική πραγματικότητα, αλλά και ότι αγνοεί και αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους.

Η επιλογή αυτού του χρονικού διαστήματος για την διενέργεια των προκαταρκτικών εξετάσεων οδηγεί τους μαθητές μακριά από την σχολική αίθουσα για τουλάχιστον 5 μέρες (περισσότερες γι’ αυτούς που έχουν να ταξιδέψουν). Το αποτέλεσμα είναι να χάνονται μαθήματα σε μία κρίσιμη χρονικά περίοδο, κατά την οποία οι μαθητές προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και να διαταράσσεται η λειτουργία των τμημάτων, αφού οι μαθητές του ίδιου τμήματος εξετάζονται σε διαφορετικές ομάδες και κατά συνέπεια σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Επιπλέον, η επιλογή αυτής της χρονικής στιγμής φέρνει σε μειονεκτική θέση τους μαθητές περιοχών όπως η Καστοριά, όπου οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη σωστή προετοιμασία τους στα αθλήματα. Επίσης, αν και όπου έλιωσαν τα χιόνια του παρατεταμένου χειμώνα που ζούμε, οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν, δυσχεραίνουν την προπόνηση των μαθητών.

Τέλος, σε αρκετές περιπτώσεις, και βάσει του προγράμματος εξετάσεων, οι εξετάσεις εκτείνονται σε περισσότερες των 5 ημερών (έως και 11, π.χ. 18/3 – 28/3) αναγκάζοντας μαθητές και γονείς είτε να πηγαινοέρχονται είτε να παρατείνουν τη διαμονή τους στην πόλη των εξετάσεων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει σοβαρά υπόψη του αυτές τις παραμέτρους και να επανεξετάσει τον χρόνο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων αλλά και να αποκαταστήσει την αδικία που υφίστανται μαθητές περιοχών όπως η Καστοριά.



 

 

Back to top button