Καστοριά

3 Έτη στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Σιατίστης (του Αρχιμ. Ιάκωβου Πνευμονίδη)

3 έτη συμπληρώνονται σήμερα, 23 Μαρτίου 2022, από την εις Επίσκοπον χειροτονία, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Πνευματικό ανάστημα – εκ νεότητος – του μακαριστού αγίου Γέροντος Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος κ. Αθανάσιος ποιμαίνει εδώ και τρία χρόνια την Ιερά Μητρόπολη Σιατίστης επαξίως, αναλώμενος καθημερινά με την προσευχή του σε όλες τις ανάγκες του ποιμνίου του.

Ένας άξιος συνεχιστής της Ιεράς Παραδόσεως του μακαριστού πατέρα μας, Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, αφού από τα νεανικά του χρόνια ως μαθητής, αλλά και ως Διάκονος, Αρχιμανδρίτης και Επίσκοπος, διηκόνησε τον μακαριστό με πολύ ταπείνωση, αγάπη και θυσιαστικό φρόνημα, αρετές τις οποίες διδάχθηκε από τον Γέροντά του και τις επαύξησε με τον καθημερινό πνευματικό του αγώνα. Αυτό το πνεύμα μετέφερε και συνεχίζει στην Μητρόπολη Σιατίστης.

Ένας εκλεκτός και σεβάσμιος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος απολαμβάνει τον σεβασμό των Ιεραρχών και των Κληρικών αλλά και του ποιμνίου, ήδη από το 1996 στην Καστοριά δίπλα στον ακάματο εργάτη του Ευαγγελίου, τον Δεσπότη μας κυρό Σεραφείμ, μέχρι της σχεδόν παμψηφεί εκλογής του από το σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (με 73 ψήφους από τους 77 εκλέκτορες). Τέτοια εκλογή είχε να συμβεί πολλά χρόνια στην Εκκλησία μας κι έτσι φάνηκε η αγάπη, η εκτίμηση, και ο σεβασμός των Ιεραρχών προς τον σεβάσμιο Γέροντα μας,  Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ και το εκλεγμένο πνευματικό του παιδί, Μητροπολίτη Αθανάσιο.

Η ευλογία του να λάβω την ατίμητη Ιερωσύνη από τα άγια χέρια του, καθώς και την αγάπη του μαζί με την προσευχή του, σημαδεύει καθημερινά την πνευματική μου ζωή, μαζί με τις αγίες πρεσβείες του μακαριστού Γέροντά μας από το ουράνιο θυσιαστήριο.

Εύχομαι να έχει ο Σεβασμιώτατος κρυστάλλινη υγεία και μακροημέρευση και να διαποιμαίνει την λογική ποίμνη που του εμπιστεύθηκε η αγία μας Εκκλησία με όλη αυτήν την πνευματική παράδοση που κατέχει ως πολύτιμη παρακαταθήκη από τους αγίους Πατέρες της Εκκλησίας και τον μακαριστό Γέροντά μας κυρό Σεραφείμ.

Αρχιμ. Ιάκωβος Πνευμονίδης

23 Μαρτίου 2022

Back to top button