Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Δήμος Άργους Ορεστικού: Η νέα διακοπή υδροδότησης και μερικές σημαντικές αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν (φωτο)

Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και να εξηγήσουμε – ξεκαθαρίσουμε πώς οι «αμαρτίες» του παρελθόντος δυσκολεύουν τη ζωή των δημοτών και επιβαρύνουν το προσωπικό και τα οικονομικά του Δήμου.
Από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το δελτίο τύπου, είναι προφανές πως όταν κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης της πόλης, οι κακοτεχνίες… περίσσευαν. Αντί λοιπόν, κάτω από τους σωλήνες ύδρευσης να τοποθετεί λεπτόκοκκη άμμος, όπως προβλέπεται, ο χώρος απλά μπαζώθηκε. Εκεί δηλαδή που έπρεπε να έχει άμμο, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία του δικτύου από καταστροφές των σωληνώσεων, τοποθετήθηκαν μπάζα, πέτρες και τσιμέντα, τα οποία με τον παραμικρό κραδασμό λόγω της αδράνειας από την αυξομείωση της πίεσης και της ροής, τρυπούν τους σωλήνες.
Η πλημμελής αρχική κατασκευή του δικτύου ύδρευσης ήταν ο λόγος και για τη σημερινή βλάβη σε κεντρικό αγωγό της πόλης τα ξημερώματα. Δυστυχώς, επέφερε ανισόρροπη πίεση εντός του δικτύου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πριν λίγο και νέα βλάβη σε βάνα, κοντά στον χώρο της εμποροπανήγυρης.
  Παρακαλούνται οι δημότες να μεριμνήσουν για τη συγκέντρωση και αποθήκευση της απαραίτητης ποσότητας νερού, ώστε να εξυπηρετηθούν κατά τη διάρκεια της διακοπής της υδροδότησης.
Ήδη οι υπάλληλοι, υπερβαίνοντας εαυτόν, με πολύ κουράγιο και φιλότιμο, εξασφάλισαν τα απαραίτητα ανταλλακτικά -εκτός του νομού, λόγω της δυστοκίας που υπάρχει στην αγορά με τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε- και θα επιχειρήσουν να αποκαταστήσουν τη βλάβη τις επόμενες ώρες, ώστε η υδροδότηση της πόλης να επανέλθει στην κανονικότητα.
Ο Δήμος νυχθημερόν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διορθώσει τις κακοτεχνίες του παρελθόντος. Και φυσικά, κανένας δε θέλει να ταλαιπωρεί και να ταλαιπωρείται. Ζητούμε συγγνώμη για τη νέα αναστάτωση, καθώς και την κατανόηση του κόσμου.
Υπενθυμίζουμε ότι τόσο το έργο του Εσωτερικού Υδραγωγείου προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ που έχει ολοκληρωθεί, όσο και αυτό της συνολικής αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης προϋπολογισμού 4,2 εκατ. ευρώ που έχει ενταχθεί, θα λύσουν οριστικά τα προβλήματα αυτά.
Δήμος Άργους Ορεστικού

Back to top button