ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Ελένη Μάρκου «Eίπα στον μπαμπά μου ή στον ΠΑΟΚ ή πουθενά – Να πετύχω κάτι μεγάλο στην Εθνική»

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που δεν είναι δίκαιο, γι΄αυτό και έχει την ομορφιά του. Μπορεί να κερδίσει ο αδύναμος τον δυνατό και αυτό το κάνει το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Οι πρώτοι που έπαιξαν ποδόσφαιρο ήταν άνδρες ευγενείς στην Αγγλία. Παρόλα αυτά στις φτωχές χώρες είναι εκεί που είναι που έχει αγαπηθεί όσο ποτέ.
Συνέντευξη στον Πέτρο Χαριζακλή

Αυτή την εισαγωγή την έκανα για να σας παρουσιάσω μια ξεχωριστή συνέντευξη. Ποδόσφαιρο δεν παίζουν μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες. Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Η Ελένη Μάρκου, πρώην ποδοσφαιρίστρια του ΠΑΟΚ και νυν της Βασιλείας, μίλησε στο Metrosport.gr σε μια απολαυστική συνέντευξη. Την πετύχαμε λίγο μετά από το καθιερωμένο πρωινό της τρέξιμο και μιλήσαμε για πάνω από μία ώρα. Μας μίλησε για το πως ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, κάναμε αναδρομή σε όλες τις ομάδες που πέρασε, τον ΠΑΟΚ στον οποίο έγραψε ιστορία, το όνειρο της Αμερικής, την οργάνωση της Βασιλείας. Επίσης, μας εξήγησε γιατί πανηγύρισε σε έναν αγώνα της Εθνικής ομάδας κλείνοντας τα αυτιά της, αναφέρθηκε στον σεξισμό που έζησε στο ποδόσφαιρο, αποκάλυψε τον αγαπημένο της παίκτη αλλά και το αγαπημένο της φαγητό. Πάρτε βαθιά ανάσα και απολαύστε την.

-Πως ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Για μένα το ποδόσφαιρο έβγαινε πολύ φυσικά, δεν μπορώ να θυμηθώ στιγμή της ζωής μου που να μην είχε ποδόσφαιρο. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να περπατάει, με θυμάμαι με μια μπάλα στα πόδια».

-Μεγάλωσες στην Καστοριά η οποία δεν είχε γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου. Πόσο δύσκολο ήταν;

«Ήταν εξαιρετικά δύσκολο, γιατί μέχρι τα 17 μου έπαιζα με αγόρια. Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε προβολή στο γυναικείο ποδόσφαιρο, όχι πως τώρα υπάρχει ιδιαίτερη. Η πιο κοντινή ομάδα ήταν στη Θεσσαλονίκη, ήταν δύσκολη η μεταφορά μου γιατί ήμουν και σε μικρή ηλικία. Να βρω μια γυναικεία ομάδα για να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Με βοήθησε πάρα πολύ πως έπαιζα με αγόρια, έχω συνηθίσει σε ένα πιο δυνατό τρόπο παιχνιδιού, με ταχύτητα, δύναμη και έμαθα να έχω πιο γρήγορη σκέψη. Έπρεπε όλα να τα κάνω πιο γρήγορα, έπρεπε να μάθω να παίζω με μία επαφή, με έκανε να σκέφτομαι πιο γρήγορα».

-Πότε κατάλαβες ότι θέλεις να παίξεις επαγγελματικά;

Συνέχεια στο metrosport.gr

 

 

 

Back to top button